2012 – matka kohti pilviä

Uusi vuosi on taas käynnistynyt ja uusia kujeita on ainakin ilmassa ja pilvissä. Elävä Lappi –hankkeessa on tänä vuonna tarkoitus pureutua tiukemmin sähköiseen kehittämiseen ja käyttäjien osallistamiseen verkossa. Käytössä on nyt oman sivuston ja blogin lisäksi facebook, slideshare ja youtube – näilläkö se tehdään?

Parin vuoden takaisessa gradussaan Kari Lassila tuo esille passivoitumisen virtuaaliyhteisön  suurimpana uhkana. Virtuaaliyhteisön johtaminen on kannustamista ja keskustelun ylläpitoa. Omalla aktiivisella osallistumisella nostetaan muiden aktiivisuutta. Hän tuo keskusteluun myös uuden luonteenpiirteen – nettisosiaalisuuden.  Sitäkö me ihmiset tarvitaan, jotta onnistumme ja osallistumme verkossa? ”Päivitän, siis olen” kuten nuori nainen blogissaan pohtii. Olipa kyse sitten uuden teknologian tai kasvottoman yhteydenpidon viehätyksestä, innovatiivista yhteisöä ei netissäkään synny ilman, että uskoo siihen – siihen, että yhdessä tuotamme jotain vielä suurempaa.

Jari Juslen on kirjoittanut e-kirjoja mm. menestyvästä yritysblogista ja Facebook-markkinoinnista. Käyttäjien osallistaminen keskusteluun ja vuorovaikutukseen ei tule ilmaiseksi. Ylläpidon aktiivisuus a ja o. Uusia päivityksiä ja julkaisuja on tuotettava monipuolisesti, jotta lukijoiden ja seuraajien mielenkiinto pysyy korkealla. Oma uuden vuoden lupaus on vielä tekemättä. Olisiko se siis sitoutuminen sisällön tuottamiseen?

Marjo Pohjanen, Rajalla Living Labin kehittäjä ja palvelumuotoilun asiantuntija

This entry was posted in Elävä Lappi, Living Lab, Sosiaalinen Media, Yhteiskehittäminen and tagged , , , , . Bookmark the permalink.