Millainen on perheesi hyvä päivä?

Ounasvaaran hiihtokeskuksessa sunnuntaina 10.4.2011 Elävä lappi-hankkeen toimijat Pia Yliräisänen-Seppänen Rovaniemen ammattikorkeakoulusta ja Essi Kuure Lapin yliopistolta haastoivat aikuisia miettimään ja unelmoimaan perheensä hyvästä päivästä. Asiakkaat saivat täyttää 24 tunnin kellon kuvan ja kuvata siihen oman perheensä päivää, jolloin kaikki menisi upeasti. Vastaavasti lapset saivat mahdollisuuden tuoda esille piirtämällä asioita, jotka tekivät heidät iloiseksi.

Tiedonkeruun liittyi hankkeen kehittämistehtävään, jossa luodaan Ounasvaaran matkailijoille hyvinvointia edistävä verkkopalvelu. Verkkopalvelusta tulee löytymään mm. tietoa alueen yrityksistä ja hyvinvointia tukevia palveluita. Tarkempi sisältö muotoutuu asiakkaiden tarpeiden mukaan. Sunnuntai edusti ensimmäistä askelta yhteiskehittämiselle, joka tulee jatkumaan tiivisti koko kehittämistehtävän ajan.

Etnografinen näkökulma tiedon keräämisessä auttaa ymmärtämään syvällisemmin asiakasta, hänen kokemuksiaan ja kiinnostuksen kohteita. Hyvän päivän – tiedonkeruulomakkeella pyrittiin löytämään asiakkaan elämäntyyliin liittyviä tekijöitä, jotka kuvaavat asiakkaan asenteita ja motivaatiota hyvään elämään. Ounasvaaralla hiihtokeskuksessa asiakkaat olivat kiinnostuneita osallistumaan varsinkin nuoret pojat. Saimme paljon hyvää materiaalia, jota alamme käymään tarkemmin lävitse. Kehittämistehtävää voi seurata blogista ja osallistua luomaan Ounasvaaran matkailijoille hyvinvointia edistävä verkkopalvelu.

Suurkiitos kaikille osallistujille !

Pia Yliräisänen-Seppänen

This entry was posted in Elävä Lappi, Living Lab, Matkailu, Ounasvaara, Yhteiskehittäminen and tagged , , . Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *