Arjen inspiraatioita etsimässä

Essi Kuure viime viikolla kirjoitti blogiin Living Lab Expo -tapahtumasta ja linkitti kiitettävän paljon erilaisia vinkkejä ja lähteitä Expon antiin.

Jatkan vielä parin lauseen verran tapahtuman parissa. Living Lab Expossa keynote-puheenvuoron piti Ideanin Mikko-Pekka Hanski. Hänen lopputiivistys “Everyday life inspires” on mielestäni hienointa Living Lab -toiminnassa.

Kehittämistyö osallistaa oikeita loppukäyttäjiä heidän arkielämän ympäristössään. Jalkautumalla arjen elämän keskelle näkee aitoja tilanteita – kuka käyttää, miten ja miksi. Kehittäjät inspiroituvat tosielämästä – niistä tavoista, jotka ovat käyttäjille rutiininomaisia toimintoja ja niistä kokemuksista, jotka käyttäjiä ilahduttavat ja harmittavat.

Tällä tavalla tutkimus- ja kehittämistyö ei myöskään jää tavallisille kansalaisille etäiseksi, laboratorioissa ja toimistoissa tapahtuviksi toiminnoiksi. Living Lab tekee läpinäkyväksi niin ammattikorkeakoulun toimintaa kuin yrityksen tuote- ja palvelukehitystä. Hurraa Living Lab!

Marjo Jussila, Rajalla Living Labin kehittäjämuotoilija

Psst! Inspiroiva puheenvuoro sai myös hetkittäin karvat pystyyn! Hanski toivoi designereiden käyttämiin sovelluksiin työkalupalkkiin “user” -nappulaa, jotta käyttäjä ei pääsisi vahingossakaan unohtumaan. Mielestäni nappulan paikka on jossain ihan muualla. Muotoilukoulutus Suomessa on hyvin käyttäjälähtöisen näkökulman mukaista, joten kyllä ne on ihan jotkut muut, jolle tämä tuottaa päänvaivaa. Vai mitä mieltä muut muotoilijat ovat? 

This entry was posted in Living Lab, Yhteiskehittäminen. Bookmark the permalink.