Elävä Lappi Expoilemassa

Ei pitkästyttäviä puheita, ei jargoniaa eikä pilkkimistä auditorion tuolissa. Living Lab Expo oli täyttä toimintaa! Expo järjestettiin perjantaina 12.10. Porvoossa, mainioissa Haaga-Helian ja Laurean tiloissa ja se oli Neloskierre hankkeen päättötilaisuus. Jos et päässyt mukaan Expoon, voit korvata osan menetyksestä alla olevia linkkejä klikkailemalla. Tehokkaasti voi aloittaa Finnish Network of Living Labs –sivustolta.

Elävän Lapin Marjo Jussila veti Expossa Innovointidemoa, joka olikin täynnä kävijöitä aamusta iltapäivään. Lisäksi Rajalla Living Labilla oli Expossa ständi, jossa oli esillä postereita ja IRL-dokkari, joka kertoo erityisesti opiskelijoiden näkemyksistä Living Lab toiminnasta.

Useista demoista, pajoista, ständeistä ja työkaluista erityisesti mieleen jäivät AKI Living Labin Café Joensuu konsepti, käyttäjätiedon keräämiseen tähtäävä Muotoilupeli, Preeriapingviini Oy:n Ruffproto-välineistö, josta löytyy lisätietoa esimerkiksi Janne Lahden opinnäytetyöstä sekä Neloskierre hankkeen kehittämä Laatupuntari, jolla voi mitata oman Living Lab –toiminnan tasoa. Living Lab Expon sivuilta voi myös ladata puheenvuorojen esitykset talteen omalle koneelle.

Koneelle kannattaa hakea myös pari hyvää julkaisua, jotka esiteltiin Expossa. Klikkauksen päässä ovat Neloskierre hankkeen käsikirjamainen Living Lab ammattikorkeakouluissa sekä Haaga-Helian Käyttäjälähtöisyyttä oppimassa – SYMBIO Living Lab -hankkeen kokemuksia käyttäjälähtöisestä tapahtumatuotannosta.

Expo tarjosi upean tilaisuuden jakaa käytännönläheistä tietoa, kokeilla uusia menetelmiä sekä oppia uutta Living Lab -toiminnasta. 150 käyttäjälähtöisyydestä kiinnostunutta kävijää eivät voi kaikki olla väärässä. Tällaisia tapahtumia tarvitaan!

Essi Kuure – Lapin yliopisto, Taiteiden tiedekunta, Living Lab Expon pohjoisin kävijä

This entry was posted in Living Lab. Bookmark the permalink.

1 Response to Elävä Lappi Expoilemassa

  1. Pingback: Arjen inspiraatioita etsimässä | Elävä Lappi – Living Lab

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.