Uusia ajatuksia koulutuksista ja työpajoista

Hankkeen toimijat ovat helmikuussa osallistuneet ahkerasti moniin eri seminaareihin, työpajoihin ja koulutuksiin. Mukaan on tarttunut runsaasti uusia ajatuksia ja inspiraatiota!

Käyttäjät arjen innovaattoreina 9.2.2011 oli Ammattikorkeakoulujen Neloskierre –hankkeen järjestämä käyttäjälähtöisen innovaatiotoiminnan seminaari. Aamupäivän pääpuhuja oli ENoLL:n (European Network of Living Labs) Álvaro Oliveira. Hän puhui eurooppalaisesta käyttäjälähtöisestä innovaatiotoiminnasta. Lounastauolla seminaarin osallistujat kiersivät posterinäyttelyssä, jossa myös Rajalla Living Lab esittäytyi omalla posterillaan. Iltapäivällä työskenneltiin työpajoissa, joissa pohdittiin mm. Living Labin suhdetta TKI-toimintaan, opetukseen, metodiikkaan ja etiikkaan sekä Living Lab -toiminnan onnistumisen edellytyksiä.

Hankkeen toimijat kokoontuivat Rovaniemelle 10-11.2.2011 hankkeen kaksipäiväiseen Kick off –työpajaan. Työpajassa kuultiin alustuksia monista hankkeen tavoitteisiin liittyvistä aiheista kuten esimerkiksi yleisesti Living Lab –näkökulmasta, pilotti Living Labien toiminnasta ja tavoitteista sekä nettialustoista ja sosiaalisen median mahdollisuuksista hankkeissa ja Living Lab –toiminnassa. Työpaja selkeytti hankkeen tavoitteita ja eri toimijoiden ja pilottikohteiden rooleja.

Kick Off jälkitunnelmat

Perjantaina 18.2.2011 Rajalla Living Labin toimijat osallistuivat Palvelumuotoilun työkalupakki –hankkeen järjestämään Asiakasymmärryksen työpajaan. Kouluttajana toimi palvelumuotoilija Reima Rönnholm Palmu Inc –toimistosta. Hän kertoi, mitä asiakaskokemuksella ja asiakasymmärryksellä tarkoitetaan, millaisilla tutkimusmenetelmillä sitä kasvatetaan ja miten sitä hyödynnetään palvelu- ja tuotekehityksessä. Asiakasymmäryksen työpajaa seuraa tutkimusvaihe, jolloin pieni opiskelijaryhmä lähtee tutkimaan Meri-Lapin alueen matkailijoita ja hahmottaa erilaisia matkailijaprofiileja.

Asiakasymmärryksen työpaja

Joulukuussa Rajalla Living Labin toimijat osallistuivat Ammattikorkeakoulujen Neloskierre –hankkeen järjestämään Living Lab –kehittäjävalmennukseen ja jatkoa seuraa huhtikuussa, kun vuoden kestävä Living Lab –operaattorivalmennus käynnistyy. Lisätietoa valmennuksista ja käyttäjälähtöisen innovaatiotoiminnan seminaarista löytyy Neloskierre-hankkeen nettisivuilta www.neloskierre.fi.

This entry was posted in Elävä Lappi, Living Lab, Työpajat and tagged , . Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *