Sosiaalinen media opetuksessa -koulutus starttasi tänään Lapin yliopistolla

Tänään olen kollegani Marko Mehtälän kanssa kouluttamassa Lapin yliopistolla opettajia sosiaalisen median käyttöön.

Kuvakaappaus FB-statuksesta

Kohderyhmässä on mukana henkilöitä kaikilta kouluasteilta, esiopetuksesta yliopistoon. Tämä haastaa meidät tarkastelemaan aihetta monipuolisesti, onhan somen käyttö pienten lasten kanssa aivan eri asia kuin korkeakouluopiskelijoiden kanssa.
Päivän pääteemoina olivat:

  • Sosiaalinen media opetuksessa – mitä, miten ja miksiKuvakaappaus kurssiympäristöstä
  • Blogit opetuksessa ja blogin käyttöönotto
  • Creative Commons –lisenssit ja avoimet oppimateriaalit
  • Käyttöoikeudet ja tietoturva

Paljon on tänään keskusteltu ja eniten on puhututtanut mm. erilaiset sosiaalisen median palveluiden ikärajat, milla tavoin voimme koulussa kasvattaa ja opettaa oppilaille some-palveluiden hyötykäyttöä, mitä se nuorten Whatsappailu on jne.

Jatkamme työskentelyä verkkojaksolla Moodlessa ja hyödyntäen mm. blogia. Kurssin ”kotiympäristön” rakensimme Moodleen ”tähtimallin” mukaan. Eli Moodleen on koottu koko oppimisprosessi, vaikka paljon työskennelläänkin muissa palveluissa. Oikealla kuvakaappaus, jossa näkyy kurssilla tänään käsiteltäviä teemoja.

 

RSS feed for comments on this post.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.