Sinustako naisyrittäjä Lappiin

Birgit Mylläri, SHO, KM, psykoterapeutti, lehtori Hyvinvointipalveluiden osaamisala, Lapin ammattikorkeakoulu

Tarja Lipponen, SHO, TtM, lehtori, Hyvinvointipalveluiden osaamisala, Lapin ammattikorkeakoulu

Lataa PDF-tiedosto

Jos olet yrittäjä tai sinussa sykkii yrittäjyyden henkeä, Lapin lumoa ja kaiken lisäksi olet nainen, niin tämä ”kutsu” on tarkoitettu sinulle. Tule mukaan Lapissa hyvinvointialan naisyrittäjyyttä vahvistavaan hankkeeseen.

Hanke toimii tällä hetkellä Sodankylässä, Muoniossa, Enontekiöllä, Kemijärvellä ja Tervolassa. Mukaan hankkeeseen voi tulla myös muissa Lapin kunnissa asuvat henkilöt. Tässä hankkeessa toimimme yhdessä kuntasi elinkeino- ja hyvinvointialan virkamiesten ja jo yritystoiminnan käynnistäneiden kanssa. Erilaisia yrittäjien ja kunnan välisiä yhteistyömuotoja on jo käytössä ja niitä on mahdollista yrittäjien kanssa yhdessä suunnitella ja kehittää lisää. Näin yrittäjät voivat kehittää palvelutuotantoaan. Matkailuhyvinvoinnin ympärille on tarvetta alueelle kehittää palvelutoimintaa.

Tarvetta yrittäjyydelle

Lapin ammattikorkeakoulussa toteutetun hankekyselyn vastaukset antavat suuntaa yrittäjyyden tarpeellisuudesta ja kehittämisestä Lapin alueella. Kyselyyn osallistui Naisyrittäjyyttä Lappiin -hankkeen hankekuntien edustajia. Tarvetta oli erilaisten asukkaiden hyvinvointia ja kotona asumista tukevista palveluista.

Lapin matkailuhyvinvoinnin kehittämiseen on saatu paljon hyviä ideoita Tampereella toteutetussa kyselyssä. Tampereen keliakiamessulla 25 – 26.11.2016 tehty kysely Lapin matkailuun liittyvistä toiveista antaa konkreettisia matkailuhyvinvoinnin kehittämis- ja tuotteistamisideoita. 300 lomaketta oli jaettu ja vastauksia tuli 297. Aktiviteettitoiveet yli 50:ssa vastauksessa olivat mm. seuraavanlaisia.  Retkeily ja patikointi luonnossa oli eniten toivottu aktiviteetti. Seuraavaksi eniten oli mainittu gluteeniton paikallisruoka, hiihto, luontoon liittyvät asiat, selän ja hartioiden rentoutus, kehon huolto ja ohjatut venyttelyt, huskyajelu, erilaiset hyvinvointipalvelut osana matkaa, jalkahieronta, retki poroaidalla, kanootti, luontoretket, järjestetty vaellus, kulttuuri sekä erilaiset hierontapalvelut. Näistä ideoista uskomme yrittäjien löytävän mahdollisuuksia matkailusesongin laajentamiseen ympärivuotiseksi ja yhteismarkkinointiin eri palvelutuottajien välillä.

Tukea yrittäjyyteen

Naisyrittäjyyttä Lappiin jatkohankkeessa annetaan hyvinvointialan naisyrittäjille ohjausta, koulutusta ja luodaan yhdessä yhteistyömuotoja muiden yrittäjien sekä kunnan elinkeino- ja hyvinvointialan työntekijöiden kanssa. Vertaistuella ja verkostoitumisella edistetään työhyvinvointia ja yritystoiminnan kehittämistä. Erityisesti yksin yrittäjänä toimivat henkilöt kokivat tarvitsevansa tukea omaan hyvinvoinnin ylläpitämiseen.

Hankkeessa tuetaan myös hyvinvointialalle yrittäjäksi aikovia naisia yrityksen perustamisessa. Toimintaan on mahdollista tulla vielä mukaan uusia yrittäjäksi pohtivia tai kokeneita yrittäjiä toisten tueksi ja kummeiksi.  Hanke jatkuu koko tämän 2017 vuoden ja loppuu vasta maaliskuussa 2018.

Kevään aikana käynnistämme hyvinvointialan naisyrittäjyys kummitoiminnan kehittämisen ja keräämme kiinnostuneita kummeja. Olisiko sinulla kiinnostusta jakaa tietoasi yrittäjänä toimimisesta toiselle naisyrittäjälle? 100 vuotisessa Suomessa on todettu, että tulevaisuus rakentuu pienyrittäjyydestä.

 

Olethan yhteydessä meihin ja kerromme toiminnastamme lisää!

  • Lapin yliopiston koulutus- ja kehittämispalvelut Projektipäällikkö Katri Kuusela, p. 0405161064 etunimi.sukunimi(ä)ulapland.fi
  • Projektisuunnittelija Piia Kilpimaa p. 040 4844 424, etunimi.sukunimi(ät)ulapland.fi
  • Lapin ammattikorkeakoulu, Birgit Mylläri, p. 050 3109348 birgit.myllari(ät)lapinamk.fi
  • Lapin ammattikorkeakoulu, Tarja Lipponen, p. 050 4276433 tarja.lipponen(ät)lapinamk.fi
  • Pohjoisimman Lapin Leader Tiina Kärjä-Lahdensuu, p. 0400 678 332 tiina.karja-lahdensuu(ät)pll.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *