HOPS

HOPS

Klikkaa kuvaa suuremmaksi

HOPS (henkilökohtainen opetussuunnitelma) on työkalu opiskelijalle ja opinto-ohjaajalle opiskelijan opintojen suunnitteluun ja opintojen edistymisen seurantaan.

HOPS -välilehdellä voit asettaa opiskelijalle valmistumishalukkuuden, valmistumispäivän (opiskelijalla on ensin oltava ensin merkittynä valmistumishalukkuus) ja pääset siirtymään opiskelijan HOPSille. Lisäksi voit tarvittaessa alustaa opiskelijan HOPSin uudelleen tai valita hänelle HOPSin pohjaksi toisen opetussuunnitelman.

Pääset tarkastelemaan tarkempia HOPS-ohjeita tästä.

Opiskelijoiden ohjeet HOPSin käyttöön löytyvät tästä.

 

HOPSin alustaminen

HOPSin alustaminen

Klikkaa kuvaa suuremmaksi

Jos haluat vaihtaa opiskelijan HOPSin pohjaksi toisen opetussuunnitelman, hae ensin valikosta haluttu opetussuunnitelma ja paina Tallenna. Mikäli et halua vaihtaa opetussuunnitelmaa, klikkaa suoraan “Alusta HOPS uudelleen”.

HOPSin alustaminen

Klikkaa kuvaa suuremmaksi

Klikkaa sitten “Alusta HOPS uudelleen”. Voit halutessasi valita uuden opetussuunitelman oletusajoitussuunnitelmaksi. Ajoitussuunnitelma tarkoittaa sitä, mille lukukausille mitkäkin opinnot on opetussuunnitelmalla asetettu opetussuunnitelmaa suunniteltaessa. Klikkaa lopuksi “Valitse”.

HOPSien alustaminen Massamuokkaus -toiminnon avulla

HOPSien alustaminen massamuokkauksella

Klikkaa kuvaa suuremmaksi

Hae ensin perushaussa tai rakenteisessa haussa halutut opiskelijat, joiden HOPSit haluat alustaa uudelleen. Laita sitten täppä niiden opiskelijoiden kohdalle, joille muutos tehdään. Kun opiskelijat on valittuna, klikkaa “Massamuokkaa”.

HOPSien alustaminen massana

Klikkaa kuvaa suuremmaksi

Klikkaa sitten “HOPSien alustus”.

HOPSin alustaminen

Klikkaa kuvaa suuremmaksi

Voit alustaa jo olemassa olevat HOPSit uudelleen tai valita kaikille valituille opiskelijoille uuden opetussuunnitelman HOPSin pohjaksi. Lisäksi voit poistaa HOPSin valituilta opiskelijoilta.

 


Takaisin Oppimis- ja ohjauspalveluiden – sivulle