Opintojen lisääminen HOPSiin

Katso video (tekstityksen saa päälle [cc]-painikkeesta).

Voit lisätä Opintojen valinta -välilehdellä muusta opetustarjonnasta opintojaksoja omaan HOPSiisi oman tavoiteltavan osaamisprofiilisi mukaisesti.

HOPSissa on oletuksena koulutuksen opetussuunnitelman mukaiset opintojaksot. Kun opintojakso lisätään HOPSiin, opiskelija voi ilmoittautua toteutukselle suoraan HOPSin kautta.

Voit poistaa vaihtoehtoisia ja vapaasti valittavia opintoja HOPSista klikkaamalla “Poista vaihtoehtoinen opinto”. Opinto näkyy edelleen Opintojen valinta -näkymässä, mutta ei Tarkastelu -välilehdellä. Jos kuitenkin saat arvosanan poistamastasi opinnosta myöhemmin, poistaminen kumoutuu ja suoritus näkyy HOPSin hierarkiassa oikeassa kohdassa myös Tarkastelu -välilehdellä. Mikäli haluat poistaa HOPSiltasi pakollisia opintoja, ota yhteyttä opinto-ohjaajasi.

Opintojen lisääminen HOPSille

Lisää opintoja klikkaamalla suurennuslasi-ikonia sen opintokokonaisuuden kohdalta, johon opintoja halutaan lisätä.

Opintojen lisääminen HOPSille

Klikkaa kuvaa suuremmaksi

Voit hakea lisättävän opinnon / lisättävät opinnot avautuvassa Opintohaku-näkymässä. Oikean yläkulman kysymysmerkki-painikkeen takaa löytyy myös tarkempia ohjeita haun käyttöön.

Opintohaku

Klikkaa kuvaa suuremmaksi

  1. Hae lisättävä opinto käyttämällä hakusanaa (opintojakson nimi tai koodi) tai rajaamalla hakua alla olevilla faseteilla. Haun tulokset näkyvät ikkunan oikeassa reunassa. Jos haet opintoja hakusanoilla, voit tarvittaessa käyttää apuna Lapin AMKin opinto-opasta, josta löytyvät ajantasaiset opetussuunnitelmat opintojaksotietoineen.
  2. Tarkastele yksittäistä opintojaksoa tai opintokokonaisuutta klikkaamalla opinnon nimeä. Opintohaku näyttää onko opintojaksosta tehty toteutuksia ja onko toteutuksilla ilmoittautuminen käynnissä. Voit tarkastella toteutusten tarkempia tietoja klikkaamalla toteutuksen nimeä.
  3. Valitse Lisää koriin.
  4. Valitse Vie valitut HOPSiin.
  5. Voit poistaa koriin valittuja opintoja joko yksittelen tai tyhjentämällä koko korin kerralla.

Opintojen vertailu

Voit käyttää opintojaksojen vertailua, kun haluat tutkia opintojaksojen sisältöjä valintasi perustaksi. Valitse opintojaksoja vertailuun klikkaamalla Lisää vertailuun -painiketta.

Opintojen valinta vertailua varten

Klikkaa kuva suuremmaksi

Klikkaa oikealle palstalle ilmestyvästä Vertaile opintojaksoja -laatikosta Vertaile-painiketta.

Opintojaksojen vertailu

Klikkaa kuva suuremmaksi

Saat näkyviin opintojaksojen sisällöt vertailua ja päätöksen tekemistä varten.

Opintojaksojen tiedot vertailua varten

Klikkaa kuva suuremmaksi


 

Takaisin Opiskelijalle-sivulle