Avoimen Polkuopinnot

 • Polkuopinnot AMK
 • Polkuopintoihin hakijat valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä
 • ilmoittautuminen syksyn opintoihin alkaa toukokuussa 1.5. – 30.6.2021 ja kevään opintoihin marraskuussa 15.10. – 30.11.2021
 • Polkuopinnot YAMK
 • Polkuopintoihin hakijat valitaan ilmoittautumisjärjestyksesssä
 • Ilmoittautuminen on ehdollinen kunnes aikaisempi koulutus on tarkistettu
 • ilmoittautuminen syksyn opintoihin alkaa toukokuussa 1.5. – 30.6.2021
haku

Klikkaa kuva suuremmaksi

 

 1. Valitse haluamasi toteutukset
 2. Valitse valituista ilmoittautumisen kohde
Ilmoittautumisen kohde

Klikkaa kuva suuremmaksi

 

 1. Luo kokonaisuudelle nimi, liitä mukaan laajuus opintopisteinä, toteutustapa, paikkakunta sekä lukukausi, jolla opintokokonaisuus toteutetaan. Tiedot täydennetään vähintään sekä suomeksi että englanniksi.
 2. Aseta laajuusyksikkö (oletuksena opintopiste). Laajuus lasketaan automaattisesti kokonaisuuteen liitettyjen toteutusten laajuuksista.
 3. Lisää vastuuhenkilö
 4. Lisää luokittelutiedot kokonaisuuden toteutuksen mukaisesti

 

nimi

Klikkaa kuva suuremmaksi

 

 1. Määrittele maksuperuste. Jos kokonaisuuden opintopisteiden perusteella hinnaksi muodostuu 300 € tai yli, valitaan maksun perusteeksi erikseen hinnoiteltava ja hinnaksi merkitään 300,00.
 2. Muiden osalta käytetään ohjaustiedoissa määriteltyä kiintiöryhmän oletusarvoa, jotka ovat oletuksena (ei tarvitse muuttaa!)
 3. Ilmoittautumisen ajankohta. Jatkuva ilmoittautuminen valitaan, mikäli toteutukselle voi tulla koska tahansa. Muutoin alkamis- ja päättymisajankohta määritellään käsin tai  käytetään järjestelmän oletusarvoja. Tällöin klikkaa Laske oletusarvot -painiketta.
Maksutiedot

Klikkaa kuva suuremmaksi

 

 1. Ilmoittautumisjärjestys. Vaihtoehtoina on ilmoittautumisjärjestys tai käytetään muita kriteereitä. Oletusasetuksena on ilmoittautumisjärjestys. Muita kriteereitä voidaan käyttää, mikäli on painavat perusteet esim. valitaan todistusten perusteella tai osallistuminen edellyttää ennakkoon erityisosaamista. Tällaisessa tapauksessa hakija ilmoittautuu ensin. Kun edellytysehdot on tarkastettu, hyväksytään ilmoittautuminen, jolloin hakijalle lähtee linkki ilmoittautumisen vahvistamiseksi ja maksun suorittamiseksi. Vasta tämän jälkeen hän saa opiskeluoikeuden. Polkuopintoihin hakijat valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuminen on ehdollinen kunnes aikaisempi koulutus on tarkistettu.
 2. Lisätietoja kenttään tallennetaan opintokokonaisuuden kuvaus sekä avoimen amkin yleisteksti kts. seuraavat kohdat
 3. Tallenna opintokokonaisuus valitsemalla Tallenna
Ilmoittautumisjärjestys

Klikkaa kuva suuremmaksi

 

Polkuopintojen lisätietoja: AMK tutkinto

Oletko kiinnostunut korkeakouluopiskelusta? Onko tähtäimessä AMK-tutkinto? Avoin AMK tarjoaa mahdollisuuden tutkintotavoitteiseen opiskeluun.

Kohderyhmä
Polkuopinnot on tarkoitettu kaikille kiinnostuneille iästä ja koulutustaustasta riippumatta. Opintojen aloittaminen ei edellytä aikaisempia opintoja tai työkokemusta. Opiskelu edellyttää kuitenkin sitoutumista opintoihin, motivaatiota, itseohjautuvuutta sekä riittäviä kielellisiä, matemaattisia ja tietoteknisiä opiskeluvalmiuksia. Opiskelijalla tulee olla oma kannettava tietokone.

Mikäli äidinkieli ja / tai koulusivistyskieli on muu kuin suomi, ilmoittautujan on toimitettava todistus suomen kielen taidosta. Opinnot edellyttävät hyvää suomen kielen taitoa (vähintään taitotasoa YKI 3).

Ilmoittautuminen
Valinta polkuopintoihin tapahtuu ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuminen on sitova ja paikkoja rajoitetusti.

Huom. Mikäli olet työtön, selvitäthän etukäteen opintojen vaikutuksen työttömyysturvaan TE-palveluista.

Opiskelu
Polkuopinnot ovat pääsääntöisesti ensimmäisen vuoden opintoja ja laajuudeltaan 60 opintopistettä.  Opiskelu tapahtuu tutkinto-opiskelijoiden ryhmässä lukujärjestyksen mukaisesti. Opintoja järjestetään päivä-, monimuoto- tai verkko-opintoja. Opiskelu edellyttää aktiivista lähi- ja etäopetukseen osallistumista. Opintojen suoritusvaatimukset ovat avoimen AMKin opiskelijoille samat kuin tutkinto-opiskelijoilla. Avoimen AMKin opintoihin myönnetään rajallinen opinto-oikeus. Opinto-oikeus koskee ainoastaan opintoja, jotka kokonaisuuden kuvauksessa on mainittu.

Avoimessa AMKissa ei hyväksilueta opintoja, hyväksilukeminen tehdään tutkinto-opiskelijaksi päästessäsi. Opiskelusuunnitelmaa laadittaessa huomioidaan kuitenkin aiemmin suorittamasi opinnot sekä aiemmin hankittu osaaminen.

Tutkinto-opiskelijaksi hakeutuminen

Suoritettuasi polkuopinnot (60 op), voit hakeutua Lapin AMKin tutkinto-opiskelijaksi erillishaussa (avoimen väylä-haussa). Avoimessa AMKissa suorittamasi polkuopinnot voidaan hyväksilukea tutkinto-opiskelijaksi hakeutumisen ja hyväksynnän jälkeen. Tutkinto-opiskelijana jatkat opintoja yleensä samassa opiskelijaryhmässä.

Opintojen sisältö
Polkuopinnot kestävät yhden vuoden. Tarkemmat opintojaksot ja sisällöt löydät klikkaamalla opintojakson nimeä alla.

Lisätietoa avoimessa opiskelusta www.lapinamkfi/avoinamk ja avoinamk@lapinamk.fi

 

Polkuopintojen lisätietoja: YAMK tutkinto

Oletko kiinnostunut korkeakouluopiskelusta? Onko tähtäimessä YAMK-tutkinto? Avoin AMK tarjoaa mahdollisuuden tutkintotavoitteiseen opiskeluun.

Kohderyhmä
Polkuopinnot vaaditaan edeltävinä opintoina alan ammattikorkeakoulututkinto tai muu soveltuva koulutus, jonka AMK katsoo riittäväksi. Opintojen aloittaminen avoimessa AMKissa ei edellytä tutkintokoulutuksessa vaadittavaa työkokemusta. Opiskelu edellyttää sitoutumista opintoihin, motivaatiota, itseohjautuvuutta sekä riittäviä kielellisiä, matemaattisia ja tietoteknisiä opiskeluvalmiuksia. Opiskelijalla tulee olla oma kannettava tietokone.

Mikäli äidinkieli ja/tai koulusivistyskieli on muu kuin suomi, ilmoittautujan on toimitettava todistus suomen kielen taidosta. Opinnot edellyttävät hyvää suomen kielen taitoa (vähintään taitotasoa YKI 3).

Ilmoittautuminen
Valinta polkuopintoihin tapahtuu ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuminen on sitova ja paikkoja rajoitetusti. Opiskelupaikka on ehdollinen kunnes todistus on tarkistettu.

Huom. Mikäli olet työtön, selvitäthän etukäteen opintojen vaikutuksen työttömyysturvaan TE-palveluista.

Opiskelu
Polkuopinnot ovat pääsääntöisesti ensimmäisen vuoden opintoja.  Opiskelu tapahtuu tutkinto-opiskelijoiden ryhmässä lukujärjestyksen mukaisesti. Opintoja järjestetään  monimuoto- tai verkko-opintoja. Opiskelu edellyttää aktiivista lähi- ja etäopetukseen osallistumista. Opintojen suoritusvaatimukset ovat avoimen AMKin opiskelijoille samat kuin tutkinto-opiskelijoilla. Avoimen AMKin opintoihin myönnetään rajallinen opinto-oikeus. Opinto-oikeus koskee ainoastaan opintoja, jotka kokonaisuuden kuvauksessa on mainittu.

Avoimessa AMKissa ei hyväksilueta opintoja, hyväksilukeminen tehdään tutkinto-opiskelijaksi päästessäsi. Opiskelusuunnitelmaa laadittaessa huomioidaan kuitenkin aiemmin suorittamasi opinnot sekä aiemmin hankittu osaaminen.

Tutkinto-opiskelijaksi hakeutuminen

Voit hakeutua Lapin AMKin tutkinto-opiskelijaksi erillishaussa (avoimen väylä-haussa) suoritettuasi avoimessa ammattikorkeakoulussa 90 opintopisteen laajuiseen ylempään AMK-tutkintoon vähintään 15 opintopistettä tai 60 opintopisteen laajuiseen ylempään AMK-tutkintoon vähintään 10 opintopistettä.  Lisäksi sinulla tulee olla vaadittava työkokemus. Avoimessa AMKissa suorittamasi polkuopinnot voidaan hyväksilukea tutkinto-opiskelijaksi hakeutumisen ja hyväksynnän jälkeen. Tutkinto-opiskelijana jatkat opintoja yleensä samassa opiskelijaryhmässä.

Opintojen sisältö
Opinnot kestävät koko lukuvuoden. Tarkemmat opintojaksot ja sisällöt löydät klikkaamalla opintojakson nimeä alla.

Lisätietoa avoimessa opiskelusta www.lapinamkfi/avoinamk ja avoinamk@lapinamk.fi

 

Tallentamisen jälkeen muodostuu paketti, jolla on oma tunnus. Paketin perustietoja voi muokata. Jos paketti on jo julkaistu, tulee se palauttaa käsittelyyn muokkausta varten.

Perustietojen lisäksi tässä näkymässä voit tarkastella toteutuksia, jotka ovat kiinnitettyinä pakettiin, hallinnoida kiintiöitä ja tarkastella ilmoittautuneiden opiskelijoiden tietoja.

Voit myös kopioida ilmoittautumisen kohteen ja muokata sitä.

Paketti

Klikkaa kuva suuremmaksi

 

 

 1. Kiintiöt näkymässä lisätään ilmoittautumisen kohteelle kiintiöryhmä ja opiskelijakiintiö. Valitse Lisää kiintiöryhmä. Valitse avautuvasta listasta kiintiöryhmä, johon olet haluat luomasi ilmoittautumisen kohteen kiinnittää.
 2. Määrittele kiintiön koko (opiskelijapaikat) ja valitse Tallenna.
 3. Valitse OK. Kiintiöryhmälle määritelty paikkamäärä vähennetään toteutuksen koko opiskelijapaikkamäärästä.

Tallennettu kiintiöryhmä tulee näkyville Kiintiöt-näkymään. Tässä näkymässä voit  hallinnoida kiintiöryhmiä sekä muokata kiintiöiden kokoa kynäikonin kautta.

kiintiöryhmä

Klikkaa kuva suuremmaksi

 

Toteutukset-näkymässä voit tarkastella ilmoittautumisen kohteeseen liitetyn toteutuksen tai liitettyjen toteutusten tietoja. Voit myös lisätä tai poistaa toteutuksia tässä näkymässä. Klikkaamalla toteutuksen nimeä pääset tarkastelemaan toteutuksen tietoja. Aseta sarakkeet -painikkeen takaa voit lisätä lisätietoja näkymään.

Toteutukset-näkymä

Klikkaa kuva suuremmaksi

 

Kun hakijat on siirretty perusrekisteriin, heidän tietonsa siirtyvät automaattisesti ilmoittautuneiksi toteutuksille.  Opiskelijat-näkymässä voi tarkastella opiskelijatietoja ilmoittautumisen kohteittain.

Perusrekisteri

Klikkaa kuva suuremmaksi