Lukuvuosi-ilmoittautuminen

Katso video (tekstityksen saa päälle [cc]-painikkeesta).

Opiskelijan on ilmoittauduttava joka lukuvuosi läsnä- tai poissa olevaksi ammattikorkeakoulun määräämällä tavalla (932/2014 28§, 29§ ja 32§).

Ilmoittautuminen:
Koko lukuvuodelle: 15.4.-31.8.
Kevätlukukaudelle: 15.11.-31.12.

Opintojaan jatkavan opiskelijan on ilmoittauduttava Pepissä seuraavalle lukuvuodelle tai lukukaudelle.

Voit ilmoittautua lukuvuodelle omalta työpöydältäsi valitsemalla Minun opintoni -valikon alta Lukuvuosi-ilmoittautuminen

Avautuvassa näkymässä voit tarkastella läsnäolotietojasi sekä ilmoittautua läsnäolevaksi.

Lukuvuosi-ilmoittautuminen

Klikkaa kuva suuremmaksi

Ilmoittaudu läsnäolevaksi valitsemalla Ilmoittaudu.

Ilmoittautumistietoa on mahdollista muuttaa kesken lukuvuoden erityisen syyn perusteella (huomaa ensimmäisen opiskeluvuoden rajoitukset) ottamalla yhteyttä opiskelijapalveluihin.

Erityisiä syitä voivat olla opiskelijan elämäntilanteessa tapahtuneet huomattavat muutokset, esimerkiksi oma tai perheen jäsenen vakava sairastuminen, äitiys- ja isyysloma sekä varusmies- tai siviilipalvelus. Hakemukseen on aina liitettävä kyseisen viranomaisen kirjallinen todistus asiasta.

Jos sinulla on ongelmia ilmoittautumisen kanssa, ole yhteydessä: opiskelijarekisteri(at)lapinamk.fi.


Jos sinut on hyväksytty opiskelijaksi keväällä 2015 tai sen jälkeen, voit ilmoittautua poissaolevaksi kahden lukukauden ajaksi ilman, että poissaolo kuluttaa opiskeluoikeusaikaa. Lisäksi poissaolo asevelvollisuuden, siviilipalveluksen, naisten vapaaehtoisen asepalvelun, äitiys-, isyys- tai vanhempainvapaan vuoksi on mahdollista missä tahansa vaiheessa opintoja ilman, että poissaolo kuluttaa opiskeluoikeusaikaa. Tällöin poissaolon syystä tulee toimittaa virallinen todistus korkeakouluun.

Vain läsnäolevaksi ilmoittautuneella opiskelijalla on oikeus osallistua opetukseen, tentteihin, suorittaa opintoihin kuuluvaa harjoittelua tai saada ohjausta opinnäytetyöhön.

Opiskelijat, joilla opiskeluoikeusaika päättyy ja jotka hakevat opiskeluoikeudelle jatkoa: hakeminen tehdään Pepissä. Opiskeluoikeusajalle jatkoa saanut opiskelija ei voi ilmoittautua poissa olevaksi.

Opiskelija menettää opiskeluoikeutensa, mikäli hän ei tee läsnä- tai poissaoloilmoitusta määräaikaan mennessä. Rekisterin pääkäyttäjä voi hakemuksen perusteella palauttaa opiskeluoikeuden (opiskeluoikeuden palautus).