Lukuvuosi-ilmoittautuminen

Katso video (tekstityksen saa päälle [cc]-painikkeesta).

Opiskelijan on ilmoittauduttava joka lukuvuosi läsnä- tai poissa olevaksi ammattikorkeakoulun määräämällä tavalla (932/2014 28§, 29§ ja 32§).

Ilmoittautuminen:
Koko lukuvuodelle: 15.4.-31.8.
Kevätlukukaudelle: 15.11.-31.12.

Opintojaan jatkavan opiskelijan on ilmoittauduttava Pepissä seuraavalle lukuvuodelle tai lukukaudelle.

Voit ilmoittautua lukuvuodelle omalta työpöydältäsi valitsemalla Minun opintoni -valikon alta Lukuvuosi-ilmoittautuminen.

Avautuvassa näkymässä voit tarkastella läsnäolotietojasi sekä ilmoittautua läsnäolevaksi.

Lukuvuosi-ilmoittautuminen

Klikkaa kuvaa suuremmaksi

Ilmoittaudu läsnäolevaksi valitsemalla Ilmoittaudu.

Opiskelija voi muuttaa ilmoittautumistietoa opiskelijan työpöydällä Pepissä (pl. aloittava opiskelija) ilmoittautumisaikana (15.4.-31.8. koskien syys- ja kevätlukukautta ja 15.11.-31.12. koskien kevätlukukautta).

Jos sinut on hyväksytty opiskelijaksi keväällä 2015 tai sen jälkeen, voit ilmoittautua poissaolevaksi kahden lukukauden ajaksi ilman, että poissaolo kuluttaa opiskeluoikeusaikaa. Lisäksi poissaolo asevelvollisuuden, siviilipalveluksen, naisten vapaaehtoisen asepalvelun, äitiys-, isyys- tai vanhempainvapaan vuoksi on mahdollista missä tahansa vaiheessa opintoja ilman, että poissaolo kuluttaa opiskeluoikeusaikaa. Tällöin poissaolon syystä tulee toimittaa virallinen todistus korkeakouluun.

Vain läsnäolevaksi ilmoittautuneella opiskelijalla on oikeus osallistua opetukseen, tentteihin, suorittaa opintoihin kuuluvaa harjoittelua tai saada ohjausta opinnäytetyöhön.

Opiskelijat, joilla opiskeluoikeusaika päättyy ja jotka hakevat opiskeluoikeudelle jatkoa: hakeminen tehdään Pepissä. Opiskeluoikeusajalle jatkoa saanut opiskelija ei voi ilmoittautua poissa olevaksi.

Opiskelija menettää opiskeluoikeutensa, mikäli hän ei tee läsnä- tai poissaoloilmoitusta määräaikaan mennessä. Rekisterin pääkäyttäjä voi hakemuksen perusteella palauttaa opiskeluoikeuden (opiskeluoikeuden palautus).

 


Takaisin Opiskelijalle-sivulle