Hakemus opiskeluoikeuden jatkamiseksi

Katso video (tekstityksen saa päälle [cc]-painikkeesta).

Opiskelija, joka ei ole suorittanut opintojaan säädetyssä ajassa (säännönmukainen aika + 1 vuosi), menettää opiskeluoikeutensa, jollei ammattikorkeakoulu erityisestä syystä myönnä hänelle jatkoaikaa opintojensa loppuun saattamiseen. Opiskeluoikeusajan jatkoajan palauttamisen hakemus on jätettävä kaksi kuukautta ennen opiskeluoikeusajan päättymistä.

Opiskelijan on esitettävä ne erityiset syyt, joilla hän perustelee hakemustaan. Erityisenä syynä voidaan pitää opintojen edistymistä. Pääsääntönä voidaan pitää, että opiskelijalta puuttuu tutkinnon suorittamisesta korkeintaan 60 op. Lisäksi erityisiä syitä voivat olla erilaiset sosiaaliset syyt, jotka ovat vaikuttaneet opintojen edistymiseen.

Opiskelija liittää hakemukseen suunnitelman opintojen loppuun suorittamiseksi ja maksaa hakemuksen tallennusvaiheessa käsittelymaksun 50 € (A1440/2014 §3).
Opiskeluoikeuden jatkoaika voidaan myöntää vain, mikäli valmistuminen jatkoaikana on realistista. Kerrallaan myönnettävä opiskeluoikeuden jatkoaika voi olla enintään yksi vuosi. Jatkoaikaa ei myönnetä, mikäli opiskelijalla on jo tutkintoon vaadittavat suoritukset.

Opiskeluoikeuden jatkoaikahakemus löytyy Pepistä Hakemukset-valikon alta. Valitsemalla hakemuksen avautuu hakemusta koskevat ohjeet sekä linkki hakemuksen täyttämiseksi.

Hakemukset

Klikkaa kuva suuremmaksi

 

 

 

 

 

 


Takaisin Opiskelijalle-sivulle