Avoimen opintokokonaisuudet

Opintokokonaisuus

 • Hakijat hyväksytään Ilmoittautumisjärjestyksessä
 • ilmoittautuminen alkaa maaliskuussa kesän opintoihin, toukokuussa syksyn opintoihin ja marraskuussa kevään opintoihin
 • Otsikossa pitää olla: opintokokonaisuuden nimi, laajuus, toteutustapa, lukukausi

Hae sopivilla hakukriteereillä haluamasi toteutukset, jotka avataan tarjolle avoimen amkin opintoihin. Haun tulokset näkyvät hakuikkunan alla.

Hakukriteerit

Klikkaa kuva suuremmaksi

 

 1. Valitse haluamasi toteutukset
 2. Valitse valituista ilmoittautumisen kohde
Ilmoittautumisen kohde

Klikkaa kuva suuremmaksi

 

 1. Luo kokonaisuudelle nimi, liitä mukaan laajuus opintopisteinä, toteutustapa, paikkakunta sekä lukukausi, jolla opintokokonaisuus toteutetaan. Tiedot täydennetään vähintään sekä suomeksi että englanniksi.
 2. Aseta laajuusyksikkö (oletuksena opintopiste). Laajuus lasketaan automaattisesti kokonaisuuteen liitettyjen toteutusten laajuuksista.
 3. Lisää vastuuhenkilö.
 4. Lisää luokittelutiedot kokonaisuuden toteutuksen mukaisesti.
Opintokokonaisuus

Klikkaa kuva suuremmaksi

 

 1. Määrittele maksuperuste. Jos kokonaisuuden opintopisteiden perusteella hinnaksi muodostuu 300€ tai yli, valitaan maksun perusteeksi erikseen hinnoiteltava ja hinnaksi merkitään 300,00.
 2. Muiden osalta käytetään ohjaustiedoissa määriteltyä kiintiöryhmän oletusarvoa, jotka ovat oletuksena (ei tarvitse muuttaa!)
 3. Ilmoittautumisen ajankohta. Jatkuva ilmoittautuminen valitaan, mikäli toteutukselle voi tulla koska tahansa. Muutoin alkamis- ja päättymisajankohta määritellään käsin tai  käytetään järjestelmän oletusarvoja. Tällöin klikkaa Laske oletusarvot -painiketta.
Maksutiedot

Klikkaa kuva suuremmaksi

 

 1. Ilmoittautumisjärjestys. Vaihtoehtoina on ilmoittautumisjärjestys tai käytetään muita kriteereitä. Oletusasetuksena on ilmoittautumisjärjestys. Muita kriteereitä voidaan käyttää, mikäli on painavat perusteet esim. valitaan todistusten perusteella tai osallistuminen edellyttää ennakkoon erityisosaamista. Tällaisessa tapauksessa hakija ilmoittautuu ensin. Kun edellytysehdot on tarkastettu, hyväksytään ilmoittautuminen, jolloin hakijalle lähtee linkki ilmoittautumisen vahvistamiseksi ja maksun suorittamiseksi. Vasta tämän jälkeen hän saa opiskeluoikeuden.
 2. Lisätietoja-kenttään tallennetaan opintokokonaisuuden kuvaus sekä avoimen amkin yleisteksti kts. seuraava kuva.
 3. Tallenna opintokokonaisuus valitsemalla Tallenna.
Ilmoittautumisjärjestys

Klikkaa kuva suuremmaksi

 

Opintokokonaisuuden lisätiedot

Tähän opintokokonaisuuden markkinointi ja toteutus.
Esimerkiksi kokonaisuutta markkinoivasta tekstistä:

Oletko aikanaan valmistunut sairaanhoitajaksi, mutta jälkeenpäin kouluttautunut muihin tehtäviin ja luonut urasi muualla kuin hoitotyössä? Olisitko kiinnostunut palaamaan hoitotyön pariin, mutta koet tarvitsevasi hoitotyön osaamisesi päivittämistä, ennen kyseiseen muutokseen uskaltautumista? Vai työskenteletkö jo sairaanhoitajana, mutta haluaisit syventää osaamistasi lasten hoitotyöstä?

Nyt siihen on mahdollisuus!

Lapin ammattikorkeakoulun avoin AMK tarjoaa sinulle, sairaanhoitaja, mahdollisuuden osallistua monimuoto-opintoina (lähipäivät Rovaniemen kampuksella) lasten hoitotyön suuntaaviin opintoihin (30 op). Opinnot sisältävät sekä teoriaopetusta (15 op) että käytännönharjoittelua (15 op). 

Ilmoittautuminen
Valinta opintoihin tapahtuu ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuminen on sitova ja paikkoja rajoitetusti.

Huom. Mikäli olet työtön, selvitäthän etukäteen opintojen vaikutuksen työttömyysturvaan TE-palveluista.

Opiskelu

Opiskelu tapahtuu tutkinto-opiskelijoiden ryhmässä lukujärjestyksen mukaisesti. Opiskelu edellyttää aktiivista lähi- ja etäopetukseen osallistumista. Opintojen suoritusvaatimukset ovat avoimen AMKin opiskelijoille samat kuin tutkinto-opiskelijoilla. Avoimen AMKin opintoihin myönnetään rajallinen opinto-oikeus. Opinto-oikeus koskee ainoastaan opintoja, jotka kokonaisuuden kuvauksessa on mainittu.

Opintojen sisältö
Tarkemmat opintojaksot ja sisällöt löydät klikkaamalla opintojakson nimeä alla.

Lisätietoa avoimessa opiskelusta www.lapinamkfi/avoinamk ja avoinamk@lapinamk.fi

Tallentamisen jälkeen muodostuu paketti, jolla on oma tunnus. Paketin perustietoja voi muokata. Jos paketti on jo julkaistu, tulee se palauttaa käsittelyyn muokkausta varten.

Perustietojen lisäksi tässä näkymässä voit tarkastella toteutuksia, jotka ovat kiinnitettyinä pakettiin, hallinnoida kiintiöitä ja tarkastella ilmoittautuneiden opiskelijoiden tietoja.

Voit myös kopioida ilmoittautumisen kohteen ja muokata sitä.

Paketti

Klikkaa kuva suuremmaksi

 

Toteutukset-näkymässä voit tarkastella ilmoittautumisen kohteeseen liitetyn toteutuksen tai liitettyjen toteutusten tietoja. Voit myös lisätä tai poistaa toteutuksia tässä näkymässä. Klikkaamalla toteutuksen nimeä pääset tarkastelemaan toteutuksen tietoja. Aseta sarakkeet -painikkeen takaa voit lisätä lisätietoja näkymään.

Toteutukset näkymä

Klikkaa kuva suuremmaksi

 

 1. Kiintiöt-näkymässä lisätään ilmoittautumisen kohteelle kiintiöryhmä ja opiskelijakiintiö. Valitse Lisää kiintiöryhmä. Valitse avautuvasta listasta kiintiöryhmä, johon olet haluat luomasi ilmoittautumisen kohteen kiinnittää.
 2. Määrittele kiintiön koko (opiskelijapaikat) ja valitse Tallenna.
 3. Valitse OK. Kiintiöryhmälle määritelty paikkamäärä vähennetään toteutuksen koko opiskelijapaikkamäärästä.
Kiintiöt-näkymä

Klikkaa kuva suuremmaksi

 

Tallennettu kiintiöryhmä tulee näkyville Kiintiöt-näkymään. Tässä näkymässä voit  hallinnoida kiintiöryhmiä sekä muokata kiintiöiden kokoa kynäikonin kautta.

Tallennettu

Klikkaa kuva suuremmaksi

 

Kun hakijat on siirretty perusrekisteriin, heidän tietonsa siirtyvät automaattisesti ilmoittautuneiksi toteutuksille.  Opiskelijat näkymässä voi tarkastella opiskelijatietoja ilmoittautumisen kohteittain.

Perusrekisteri

Klikkaa kuva suuremmaksi