HOPSin tarkastelu

Näet tarkastelu-välilehdellä opiskelijan ajantasaisen HOPSin. Hops pohjautuu kyseisen opiskeluoikeuden oletusopetussuunnitelmaan. Opiskelijan HOPS alustetaan pääsääntöisesti saapumisryhmän opetussuunnitelmalla.

 

Opiskelijan HOPSin tarkastelu

Klikkaa kuva suuremmaksi

 

Tässä näkymässä voit

  • Kommentoida HOPSia
  • Hyväksyä Hopsin
  • Lähettää viestin opiskelijalle (Luo tehtävä)

Näistä lähtee viestit opiskelijalle. Viestit näkyvät opettajan työpöydän etusivulla, HOPS-ohjauksen Tapahtumat-välilehdellä ja HOPSin Viestit-välilehdellä.

Sivun oikeasta reunasta näet opiskelijan opiskelijan opinto-oikeustietoja, HOPSin statuksen ja uudet viestit. Huomiot kentässä on nähtävillä viimeisimmät suoritukset sekä ilmoittautumiset, jotka ovat käynnissä. Voit myös tulostaa opiskelijan opintosuoritusotteen. Voit vaihtaa tarkasteltavan hopsin version Valitse HOPS-versio -pudotuslistasta. Huomaa, että vain Draft-versiota voi muokata.

Hopsissa käytettyjen symbolien merkitykset löytävät infolaatikossa. Symbolien selitykset saat näkyville klikkaamalla HOPSin oikeassa yläkulmassa olevaa kysymysmerkkiä. Näet myös symbolin selityksen  viemällä hiiren symbolin päälle hops-listauksessa.

 

HOPSIn symbolit

Klikkaa kuva suuremmaksi

 

Voit tarkastella HOPSia myös eri suodatusvalintojen kautta

 

Opintojen suodattaminen HOPSilla

Klikkaa kuva suuremmaksi

 

Ohjaajana voit kirjata hopsiin opintokokonaisuus/opintojaksokohtaisia merkintöjä.

 

Merkinnän lisääminen HOPSille

Klikkaa kuva suuremmaksi

 

Klikkaa plusmerkkiä / puhekupla-kuvaketta opintokokonaisuuden tai opintojakson kohdalta. Plusmerkki on näkyvissä, mikäli kyseiseen opintokokonaisuuteen tai opintojaksoon ei ole vielä kirjattu merkintää. Puhekupla on näkyvissä, mikäli merkintöjä on jo kirjattu.

 

Merkinnän kirjaaminen HOPSilla

Klikkaa kuva suuremmaksi

 

  1. Lisää aihe ja viestin sisältö
  2. Valitse Lisää merkintä

Merkinnästä lähtee sähköpostiviesti sekä tuutor-opettajalle että opiskelijalle. Merkintä jää myös hopsiin sekä Tarkastelu- että Viestit-välilehdelle.

Voit tarkastaa opiskelijan suoritukset valitsemalla Tarkasta hops.  Tämä ominaisuus on kätevä esim. valmistumisvaiheessa opintojen tarkastamissa.

 

HOPSin tarkastaminen

Klikkaa kuva suuremmaksi


Takaisin Opetus ja ohjaus -sivulle