Toteutuksen arviointi, ei sisällä toteutuksen osia

Katso video (tekstityksen saa päälle [cc]-painikkeesta).

Toteutuksen arvioinnin vaiheet, kun toteutus ei sisällä toteutuksen osia

Klikkaa kuva suuremmaksi

 

  1. Valitse arvosana alasvetovalikosta. Tieto tallentuu opiskelijalle automaattisesti. Onnistunut arvosanan kirjaaminen näkyy opiskelijan nimen edessä oleva Tilanne-kuvakkeen värin muuttumisena vihreäksi.
  2. Toteutuksen laajuus opintopisteinä. Mikäli opiskelija suorittaa toteutuksen opintopisteistä poikkeavan määrän opintopisteitä, voit merkitä tähän opiskelijan suoritettaman laajuuden. Laajuus muutetaan arvioinnin yhteydessä.
  3. Valitse suorituspäivä. Suorituspäivämäärä on arvioitavan suorituksen suorituspäivä tai harjoitustyön, raportin tai vastaavan palautuspäivä.
  4. Suoritusmerkinnän antajaksi tulee automaattisesti sen henkilön nimi, joka on kirjautuneena Peppiin. Tarvittaessa muuta tekstilaatikkoon Suoritusmerkinnän antaja klikkaamalla kynä-painiketta. Järjestelmään tallennetaan myös suoritusmerkinnän tallentaja = henkilö, joka on kirjautuneena Peppiin. Hän voi olla eri kuin suoritusmerkinnän antaja.

Sarakkeet painikkeen alta voit lisätä uusia sarakkeita lisätietotarpeen mukaan. Mikäli toteutukselta puuttuu esim. suorituskieli, voit joutua täydentämään kielen arvioinnin yhteydessä. Tällöin sinun tulee lisätä uusi sarake: Kieli ja merkitä suorituskieli.

Jos arviointi tehdään sen jälkeen kun opiskelijan opiskeluaika on päättynyt esim. vaihtarit, tulee sinun ensin lisätä uusi sarake: Arviointipäivä. Sen jälkeen täydennetään ensin suorituspäivä ja arviointipäivä ja sen jälkeen arviointi.

Mikäli opintojakso on harjoitteluun liittyvä opintojakso, tarkista, että opintojen tyypiksi tallentuu ”Suoritus on kotimainen harjoittelu” Mikäli harjoittelu on suoritettu kokonaan ulkomailla, vaihda opintojen tyypiksi ”Suoritus on ulkomainen harjoittelu”.

Opinnäytetyöhön liittyvien opintojaksojen osalta on syytä tarkistaa, että opintojen tyypikisi on merkitty ”Opinnäytetyöhön liittyvä opinto”. Mikäli opintojen tyyppi puuttuu, täydennä opintojen tyypiksi ”Opinnäytetyöhön liittyvä opinto”.

TKI ja Virtuaalipisteet tulevat automaattisesti toteutuksen tiedoista, mikäli ne on merkitty toteutukselle. Pisteiden määrää on mahdollista muokata opiskelijakohtaisesti merkitsemällä pisteet arvioinnin yhteydessä. Pisteiden merkitsemiseksi sinun tulee lisätä tarvittavat sarakkeet (TKI ja/tai Virtuaalinen)


Takaisin Opetus ja ohjaus -sivulle