Toteutuksen arviointi, massa-arviointi ja massamuokkaus

Katso video (tekstityksen saa päälle [cc]-painikkeesta).

Toteutuksen arvioinnin vaiheet, kun toteutus ei sisällä toteutuksen osia

Klikkaa kuva suuremmaksi

 

 1. Valitse arvosana alasvetovalikosta. Tieto tallentuu opiskelijalle automaattisesti. Onnistunut arvosanan kirjaaminen näkyy opiskelijan nimen edessä oleva Tilanne-kuvakkeen värin muuttumisena vihreäksi.
 2. Toteutuksen laajuus opintopisteinä. Mikäli opiskelija suorittaa toteutuksen opintopisteistä poikkeavan määrän opintopisteitä, voit merkitä tähän opiskelijan suoritettaman laajuuden. Laajuus muutetaan arvioinnin yhteydessä.
 3. Valitse suorituspäivä arviontikohtaisesti tai kaikille arvioitaville valitsemalla näkymän yläreunasta Aseta oletussuorituspäivä. Asettamalla oletussuorituspäivän kirjautuu kaikille annettaville suoritukselle kyseinen päivämäärä. Suorituspäivämäärä on arvioitavan suorituksen suorituspäivä tai harjoitustyön, raportin tai vastaavan palautuspäivä.
 4. Suoritusmerkinnän antajaksi tulee automaattisesti sen henkilön nimi, joka on kirjautuneena Peppiin. Tarvittaessa ennen arvioinnin antamista voit valita yläreunasta Aseta oletusarvioija, jolloin arvioitaville tulee asetettu henkilö arvioinnin antajaksi. Yksittäisen arvioinnin antajan voit vaihtaa tekstilaatikkoon Suoritusmerkinnän antaja klikkaamalla kynä-painiketta. Järjestelmään tallennetaan myös suoritusmerkinnän tallentaja = henkilö, joka on kirjautuneena Peppiin. Hän voi olla eri kuin suoritusmerkinnän antaja.

Sarakkeet painikkeen alta voit lisätä uusia sarakkeita lisätietotarpeen mukaan. Mikäli toteutukselta puuttuu esim. suorituskieli, voit joutua täydentämään kielen arvioinnin yhteydessä. Tällöin sinun tulee lisätä uusi sarake: Kieli ja merkitä suorituskieli.

Jos arviointi tehdään sen jälkeen kun opiskelijan opiskeluaika on päättynyt esim. vaihtarit, tulee sinun ensin lisätä opiskeluoikeusajan aikainen suorituspäivä  sen jälkeen voit arvioida suorituksen.

Mikäli opintojakso on harjoitteluun liittyvä opintojakso, tarkista, että opintojen tyypiksi tallentuu ”Suoritus on kotimainen harjoittelu” Mikäli harjoittelu on suoritettu kokonaan ulkomailla, vaihda opintojen tyypiksi ”Suoritus on ulkomainen harjoittelu”.

Opinnäytetyöhön liittyvien opintojaksojen osalta on syytä tarkistaa, että opintojen tyypikisi on merkitty ”Opinnäytetyöhön liittyvä opinto”. Mikäli opintojen tyyppi puuttuu, täydennä opintojen tyypiksi ”Opinnäytetyöhön liittyvä opinto”.

TKI ja Virtuaalipisteet tulevat automaattisesti toteutuksen tiedoista, mikäli ne on merkitty toteutukselle. Pisteiden määrää on mahdollista muokata opiskelijakohtaisesti merkitsemällä pisteet arvioinnin yhteydessä. Pisteiden merkitsemiseksi sinun tulee lisätä tarvittavat sarakkeet (TKI ja/tai Virtuaalinen)

Massa-arviointi 

Toteutuksen arviointinäkymässä voit myös arvioida suorituksia massa-arviointi-työkalulla.

 1. Valitse Arvioinnit-näkymän yläreunasta Aktivoi massa-arviointi.
 2. Valitse vasemmasta reunasta haluamasi opiskelijat. Huomioi, että poissaolevia opiskelijoita tai arvioinnin jo saaneita opiskelijoita ei voi valita massa-arviointiin.
 3. Valittuasi arvioitavat opiskelijat, valitse sivun alareunasta Massa-arvioi valitut. Täytä arviointilomakkeelle vaadittavat tiedot ja Tallenna.

Massamuokkaus

Toteutuksen arviointinäkymässä voit massamuokkaus-toiminnolla muokata suorituksen tietoja.

 1. Valitse Arvioinnit-näkymän yläreunasta Aktivoi massamuokkaus.
 2. Valitse vasemmasta reunasta haluamasi opiskelijat.
 3. Valittuasi arvioitavat opiskelijat, valitse sivun alareunasta Massamuokkaa valitut.
 4. Aseta haluamasi tiedot ja tallenna lopuksi.

Massamuokkauksella voi muokata seuraavia arvioinnin tietoja:

 • Suorituskieli
 • Virtuaaliosuus
 • Tarkistettava laajuus (TKI)
 • Suoritusmerkinnän antaja
 • Opinnon tyyppi (Opintojakson tarkentava tyyppi)
 • Suorituspaikka
 • Kunta
 • Koulutusala

HUOM! Mikäli kyseessä on yhteistoteutus (AMK+YO), massamuokkaus ei kaikkien tietojen osalta toimi.


Takaisin Opetus ja ohjaus -sivulle