Valmistumishakemus

Katso video (tekstityksen saa päälle [cc]-painikkeesta).

  • Suoritettuasi kaikki tutkintoosi kuuluvat opintojaksot varmista Pepissä, että ne on kirjattu oikein (opintosuoritukset).
  • Hae valmistumista Pepissä – Hakemukset – Valmistumishakemus
  • Täytä Opetusministeriön valmistuvan opiskelijan AVOP-kysely
  • Opinto-ohjaajasi sopii kanssasi valmistumiskeskusteluajan
  • Valmistumiskeskustelussa käydään läpi, että kaikki tarvittavat opinnot tutkinnon hakemista varten on suoritettu.
  • Mikäli opintosi täyttävät tutkinnon myöntämisen edellytykset opinto-ohjaaja antaa sinulle ko. keskustelun jälkeen luvan hakea tutkintoa.
  • Lähetä tutkintotodistushakemuksesi Pepissä

Tutkinnonmyöntämispäiviä (valmistumispäiviä) ovat opetuksellisen ajan arkiperjantait. Jos perjantai on vapaapäivä, kuten juhannusaatto, valmistuminen voi olla edeltävänä torstaina. Hakemuksen käsittelyaika on noin kolme viikkoa. Käsittelyaika lähdetään laskemaan tutkintohakemuksesi jättöpäivästä. Alan suunnittelija ilmoittaa sinulle valmistumispäivän. Tutkinnon myöntää rehtori. Todistus kirjoitetaan sillä kielellä, jolla opetus on koulutusohjelmassa annettu.

Käyttäjätunnus on voimassa kaksi viikkoa valmistumispäivämäärän jälkeen. Sen jälkeen valmistuneella opiskelijalla ei ole mahdollista kirjautua sähköpostiin tai muuhun aineistoon, jota on talletettu esim. Moodleen tai pilveen MS Office 365. Ota tärkeät viestit ja aineistot talteen tikulle tai muuhun tallennuspaikkaan ennen valmistumista. Huomioithan myös tutkintoa hakiessa opintotuen säännökset (tukikuukauden aikana pitää olla koulussa kirjoilla 18 kalenteripäivää eli silloin ensimmäinen mahdollinen valmistumispäivä on kuukauden 18. päivä).

Hakemukset

Klikkaa kuva suuremmaksi

Valitsemalla Hakemukset-valikosta “Valmistumishakemus”, pääset aloittamaan valmistumisprosessin.

 


Takaisin Opiskelijalle-sivulle