Opetussuunnitelman tarkistus ja hyväksyminen

Katso video (tekstityksen saa päälle [cc]-painikkeesta).

Opetussuunnitelman Tarkistus ja hyväksyminen -välilehdellä voit tarkastella, mitkä opetussuunnitelman perustiedot on asianmukaisesti syötetty. Järjestelmän pääkäyttäjän pitää ensin määritellä säännöt, joiden mukaan perustietojen tarkistus tehdään.

Niin kauan kun opetussuunnitelma on luonnostilassa, suunnitelma ei näy muille ja siihen voidaan tehdä muutoksia. Jotta opetussuunnitelmat näkyvät julkisesti kaikilla käyttäjillä ja myös opinto-oppaassa, tulee niiden olla Hyväksytty ja julkaistu -tilassa.

 

Opetussuunnitelman tarkastaminen

Klikkaa kuva suuremmaksi

 

Opintojakson perässä oikealla oleva vihreä ikoni kertoo, että opintojakso on läpäissyt pääkäyttäjän opetussuunnitelmalle asettamat tarkastukset.

 

Opintojaksojen tarkistaminen

Klikkaa kuva suuremmaksi

 

Mikäli opetussuunnitelmassa on hyödynnetty opettajia sisällön ja kielen tarkistuksessa voidaan koko opetussuunnitelman opintojaksojen tarkistuksen tilannetta seurata Tarkistus- ja hyväksyminen välilehdellä valitsemalla Tarkista OPSiin liitetyt opintojaksot.  Listan pohjalta voi tarvittaessa pyytää määrättyä opettajaa hoitamaan tarkastamisen ennen opetussuunnitelman hyväksymistä.

 

Opetussuunnitelman hyväksyminen

Näkymän ylälaidassa on statuspalkki, joka kertoo, missä tilassa opetussuunnitelma on: Luonnos –> Valmis hyväksyttäväksi –> Hyväksytty –> Hyväksytty ja julkaistu. Korkeakoulut määrittelevät itse, ketkä pääsevät statuksen muutoksia tekemään.

Kun opetussuunnitelma on valmis katselmointia varten, osaamispäällikkö käy hyväksymässä opetussuunnitelman valitsemalla Valmis hyväksyttäväksi.

 

Osaamispäällikön OPSin hyväksyntä

Klikkaa kuva suuremmaksi

 

Kun osaamispäällikkö valitsee Valmis hyväksyttäväksi, täydentää hän avautuvaan statuksen muutos ikkunassa olevaan Kommentti-kenttään kehittämispäällikölle tarkoitetut huomiot katselmointia varten. Tiedot tallennetaan valitsemalla Päivitä.

Seuraavassa vaiheessa kehittämispäällikkö katselmoi opetussuunnitelman ja esittää opetussuunnitelmaa osaamisaluejohtajan hyväksyttäväksi. Osaamisaluejohtaja hyväksyy opetussuunnitelman kehittämispäällikön esityksestä. Kehittämispäällikkö käy hyväksymässä opetussuunnitelman valitsemalla Hyväksy.

 

Osaamisaluejohtaja hyväksyy OPSin kehittämispäällikön esityksestä

Klikkaa kuva suuremmaksi

 

Osaamisaluejohtaja / kehittämispäällikkö täydentää Kommentti-kenttään osaamisaluejohtajan päätöksen ja tallentaa opetussuunnitelman statuksen muutoksen.

 

Opetussuunnitelman hyväksynnän kirjaaminen

Kilkkaa kuva suuremmaksi

 


Takaisin Koulutus- ja opetussuunnittelu – sivulle