Läsnäolotiedot

Läsnäolotiedot

Klikkaa kuvaa suuremmaksi

Läsnäolotiedot-välilehdellä voit tarkastella opiskelijan läsnäolotietoja.

Klikkaamalla rastin ”Näytä historiatiedot” -kohtaan, voit tarkastella mahdollisia tehtyjä muutoksia läsnäolotiedoissa. Läsnäolorivin tietoja voi muokata Toiminnot-valikon kautta.

Läsnäolotiedot

Klikkaa kuvaa suuremmaksi

Voit lisätä läsnä tai poissaolon, opintojen päättymisen, eroamisen tai valmistumisen välilehden yläreunassa olevien painikkeiden kautta.

Läsnäolon tai poissaolon lisääminen

Läsnäolotiedot

Klikkaa kuvaa suuremmaksi

Voit lisätä “Lisää läsnäolo” -painikkeen kautta opiskelijalle läsnä- tai poissaolon halutulle lukukaudelle. Valitse oikea lukukausi ja määrittele päivämäärään, milloin läsnä- tai poissaolo kyseisellä kaudella alkaa. Jos virkailija päivittää läsnäolotiedon Peppiin, Lisätiedot-kohtaan lisätään tästä tieto. Tarvittaessa voidaan lisätä huomioita esim., jos opiskelija on toimittanut todistuksen poissaolostaan. Lisätieto-kenttään ei kuitenkaan eritellä poissaolon syytä tai mistä todistuksesta on kyse.

Lukuvuosimaksuvelvolliset

Jos opiskelija on lukuvuosimaksuvelvollinen läsnäoloa lisättäessa on myös merkittävä tieto lukuvuosimaksun maksusta. Tällöin opiskelijalla on oltava opiskeluoikeuden tiedoissa Lukuvuosimaksuvelvollinen sekä rahoituksessa, että tarkenteessa.

Opinnot päättyneet

Opinnot päättyneet

Klikkaa kuvaa suuremmaksi

Klikkaa “Opinnot päättyneet” -painiketta. Valitse lukukausi, jolloin opinnot päättyvät. Opiskeluoikeuden päättymispäivä merkitään ensimmäiseen päivämäärälaatikkoon (kuvan mukaisesti). Päättymiskoodina on automaattisesti ”Opinnot suoritettu”. Lisätiedot-kohtaan voi tarvittaessa lisätä huomioita. Opinnot päättyneet -toimintoa käytetään avoimen ammattikorkeakoulun opiskelijoille, CampusOnline-opiskelijoille ja vaihto-opiskelijoille.

Eroaminen

Eroaminen

Klikkaa kuvaa suuremmaksi

Opiskelija voi erota omasta tahdostaan täyttämällä Pepissä eroilmoituksen tai hänet erotetaan esimerkiksi korkeakoulun toimesta opiskeluoikeusajan päätyttyä. Klikkaa “Lisää eroaminen” -painiketta. Valitse lukukausi, jolle eropäivä kirjataan ja valitse alasvetovalikosta erokoodi. Eropäivä merkitään ensimmäiseen päivämäärälaatikkoon (kuvan mukaisesti). Lisätiedot-kohtaan voi tarvittaessa lisätä huomioita.

HUOM! Tarkista oikea erokoodi opiskelijan tekemästä eroilmoituksesta.

Valmistuminen

Valmistuminen

Klikkaa kuvaa suuremmaksi

Valitse “Lisää valmistuminen” ja lisää opiskelijalle valmistumispäivämäärä alasvetovalikosta.

Opiskelijan valmistuneeksi kirjaamisen jälkeen valmistumispäivän jälkeiset läsnäolokaudet poistetaan ja opiskelijan opintosuoritukset lukitaan. Opiskeluoikeuden loppupäivämääräksi asetetaan valitsemasi päivämäärä. Valmistumispäivä on merkittävä, jotta tieto opiskelijan valmistumisesta siirtyy Virtaan ja tulee oikein myös tutkintotodistuksen liitteisiin.

Valmistuminen

Klikkaa kuvaa suuremmaksi

Opiskelijan voi valmistuttaa myös HOPS-välilehdeltä, jos opiskelijalla on merkittynä valmistumishalukkuus.

 


Takaisin Oppimis- ja ohjauspalveluiden – sivulle