Valmistumishakemukset

 

Valmistumishakemus

Klikkaa kuvaa suuremmaksi

Opiskelija löytää valmistumishakemuksen Opiskelijan työpöydältä Hakemukset-valikosta. Hakemuksen täyttäminen aloitetaan vastaamalla AVOP-kyselyyn (valmistuvan opiskelijan palautekysely). AVOP-kysely avautuu opiskelijalle vastattavaksi kun:

  • AMK-tutkinnosta on suoritettu 80%
  • YAMK-tutkinnosta on suoritettu 50%

Tutkintoa voi kuitenkin hakea vasta, kun kaikki opinnot on suoritettu. Luvan tutkinnon hakuun antaa opinto-ohjaaja, kun hän on tarkastanut opiskelijan suoritukset ja käynyt valmistumiskeskustelun opiskelijan kanssa.

Opiskelijan haettua tutkintoa, hakemus siirtyy käsiteltäväksi suunnittelijalle. Saapuneista tutkinnonhauista tulee sähköpostiviesti. Löydät valmistumishakemukset Korkeakoulupalveluiden työpöydän ylävalikosta kohdasta Valmistumishakemukset.

Valmistumishakemus

Klikkaa kuvaa suuremmaksi

 

Valmistumishakemuksen käsittely

Valmistumishakemus

Klikkaa kuvaa suuremmaksi

Avautuvassa näkymässä voit tarkastella omien hakemusten lisäksi myös muiden käsittelemättömiä tai käsiteltyjä hakemuksia. Näkymässä näkyvät ne opiskelijoiden hakemukset, jotka odottavat opiskelijan lähettämistä (violetti status) tai on lähetetty suunnittelijan käsittelyyn (harmaa status). Ylävalikon toiminnoista voit myös valita, kuinka monta hakemusta yhdellä sivulla näytetään ja selata sivuja.

Valmistumishakemus

Klikkaa kuvaa suuremmaksi

Näytä kysymykset -toiminnon avulla voit suodattaa hakemuksia siihen tehtyjen merkintöjen pohjalta.

Valmistumishakemus

Klikkaa kuvaa suuremmaksi

Avaa hakemus -painikkeen kautta saat auki opiskelijan lähettämän hakemuksen. Avautuvassa hakemuksessa voit tarkastella opiskelijan ja opinto-ohjaajan tekemiä merkintöjä.

Tarvittaessa hakemukselle voi myös vaihtaa käsittelijää.

Valmistumishakemus

Klikkaa kuvaa suuremmaksi

Hakemuksen vasemmassa laidassa näkyvät opiskelijat tiedot, jotka tulevat automaattisesti hakemukselle perusrekisterin puolelta. Keskellä hakemusta näkyvät opinto-ohjaajan ja opiskelijan tekemät merkinnät. Tiedot OK? -laatikon kohdalla suunnittelija valitsee opiskelijalle valmistumispäivämäärän ja kuittaa yhteystietojen päivityksen Peppiin suoritetuksi. Tämän jälkeen suunnittelija voi hyväksyä valmistumishakemuksen.

Valmistumishakemus

Klikkaa kuvaa suuremmaksi

Opiskelija voi toivoa hakemuksella valmistumispäivää. Suunnittelija voi huomioida valmistumispäivätoiveen, mutta valmistumispäivä tulisi aina merkitä tutkinnon myöntämisen päiville eli perjantaille (jos perjantai juhlapyhä, valmistumispäivä on torstai). Valmistumishalukkuus (tavoitevalmistumispäivämäärä) merkitään opiskelijan tietoihin HOPS-välilehdellä.

Valmistumishakemus

Klikkaa kuvaa suuremmaksi

Tarkista hakemukselta opiskelijan tekemät merkinnät. Kiinnitä huomiota erityisesti:

  • Tutkintotodistuksen (paperinen) toimitustapaan
  • Opiskelijan yhteystietoihin

Toimitustapa määrittää, tuleeko sinun postittaa paperinen tutkintotodistus opiskelijalle hänen asuinosoitteeseensa vai noutaako opiskelija sen opiskelijapalveluista. Päivitä opiskelijan yhteystietoihin perusrekisterin puolella hakemuksessa mainittu sähköpostiosoite ja puhelinnumero.

Valmistumishakemus

Klikkaa kuvaa suuremmaksi

Hakemuksen lopussa opiskelija voi ottaa kantaa, haluaako hän liittyä valmistuessaan Lapin AMKin alumnirekisteriin. Mikäli opiskelija ei erikseen kiellä alumniksi liittymistä, hänen tietonsa menevät automaattisesti valmistumishakemuksesta alumnirekisteriin. Mikäli kohdassa “Ei kiitos, en halua liittyä alumniksi” on keltainen täppä, opiskelija on kieltänyt liittymisen ja hänen tietonsa eivät mene rekisteriin. Kun kieltoa ei ole tehty, kohdassa ei näy keltaisella tehtyä valintaa.

Valmistumishakemus

Klikkaa kuvaa suuremmaksi

Kun suunnittelija on tarkastanut valmistumishakemuksen tiedot ja päivittänyt opiskelijan yhteystiedot Peppiin, hän asettaa opiskelijan valmistumispäivän ja hyväksyy hakemuksen. Tästä lähtee tieto opiskelijalle sähköpostitse.

HUOM! Tämän jälkeen suunnittelijan tulee vielä mennä perusrekisterin puolelle opiskelijan tietoihin, HOPS-välilehdelle ja asettaa opiskelijalle valmistumishalukkuus (tavoitevalmistumispäivämäärä). Tieto hakemukselle asetetusta valmistumispäivästä ei mene Valosta perusrekisteriin vaan valmistumishalukkuus ja valmistuttaminen merkitään perusrekisterin puolelle erikseen.

Ohje valmistumishalukkuuden ja valmistumispäivämäärän merkitsemiseen löytyy täältä.

Valmistumishakemus

Klikkaa kuvaa suuremmaksi

Hakemus on nyt käsitelty loppuun ja siirtyy käsiteltyihin hakemuksiin. Muutosloki-painikkeen kautta pääset halutessasi tarkastelemaan hakemukseen tehtyjen merkintojen historiatietoja missä vaiheessa tahansa. Pääset takaisin aloitusnäkymään klikkaamalla Palaa listaukseen.

MUISTA MERKITÄ OPISKELIJAN VALMISTUMISHALUKKUUS.

Valmistumishakemuksen käsittelyaika on 1 – 3 viikkoa.

Hakemusraportti

Hakemusraportti

Klikkaa kuvaa suuremmaksi

Voit halutessasi hakea raportille valmistumishakemusten tietoja. Laita hakuehtoihin aika, miltä väliltä tiedot haetaan. Raportille saa näkyville myös tarvittaessa keskeneräisten hakemusten tietoja (täppää Lisää keskeneräiset).

HUOM! Jos haluat hakea tietoa, kuinka monta opiskelijaa on valmistunut tiettynä päivämääränä, laita hakuehtoihin alkamispäiväksi valmistumista edeltävä päivämäärä ja päättymispäiväksi halutun päivämäärän jälkeinen päivä.

Esimerkki: Haluan tietää, kuinka monta opiskelijaa on valmistunut 5.6.2020. Tällöin hakuehdon alkamispäiväksi tulee laittaa 4.6.2020 ja päättymispäiväksi 6.6.2020.

 


Takaisin Oppimis- ja ohjauspalveluiden sivulle