Esiahothakemusten käsittely

Esiahotointi tarkoittaa tulevaisuudessa suoritettavien opintojen esihyväksyntää osaksi HOPSia. Esiahtointia voidaan hyödyntää esimerkiksi vaihto-opintojen esihyväksymisessä. Opiskelija keskustelee ensin esiahotoitavista opinnoista opinto-ohjaajan kanssa. Suoritettuaan esiahotoidut opinnot, opiskelija hakee kyseiset opinnot tavallisena hyväksilukuna. Opiskelija voi hyödyntää käsiteltyä esiahothakemusta tavallisen hyväksilukuhakemuksen pohjana.

Käsittelyn aloittaminen

Klikkaa kuvaa suuremmaksi

Valitse Opettajan työpöydältä Arviointi -> eAHOT -> eAHOT käsittely.

Käsittelyn aloittaminen

Klikkaa kuvaa suuremmaksi

Avatessasi hyväksilukuhakemusten käsittelyikkunan, näet eri välilehdiltä kaikki käsittelyssäsi olevat hakemukset, käsitellyt hakemukset, käsittelyssäsi olevat esiahothakemukset ja käsitellyt esiahothakemukset.

Valitse ensin Käsittelyssäsi olevat esiahothakemukset -välilehti.

Aloita käsittely valitsemalla Toiminnot -> Käsittele. Näytä kaikki hakemukset -kohdasta näet kyseisen opiskelijan muut tehdyt ja käsittelyssä ovat hakemukset.

Esiahot

Klikkaa kuvaa suuremmaksi

Tarkasta hakemuksen perustiedot. Tarvittaessa voit lisätä hakemukseen liitteitä. Lisäksi voit tarkastella opiskelijan aikaisempia hakemuksia.

Huomaa, että Käsittele osia -toiminto sekä Hylkää hakemus -toiminto ovat tarkoitettu opinto-ohjaajille.

Hakemuksen yläreunassa näkyy tieto siitä, että hakemus on esiahotointihakemus.

Esiahot

Klikkaa kuvaa suuremmaksi

Tarkista suorituspaikan tai suorituspaikkojen tiedot. Tarkista myös, että opiskelija on lisännyt tarvittavat liitteet. Avaa liite ja tarkasta sen tiedot. Mikäli liitteen tiedot vastaavat hakemusta, merkitse liite todennetuksi, valitsemalla Toiminnot -> Todenna. Tarkista samalla tavalla kaikki  hakemukseen liittyvät liitteet.

Esiahot

Klikkaa kuvaa suuremmaksi

Hakemuksen yläosassa näet hakemuksen tyypin (korvaavuus tai sisällytys) ja hakemuksen sen hetkisen käsittelijän.

Tarkista suoritettavan opinnon tai osaamisen tiedot. Mikäli hakemuksessa on virheitä tai puutteita, valitse Palauta-välilehti ja palauta hakemus opiskelijalle korjattavaksi tai täydennettäväksi. Voit kirjoittaa viestin palautuksen saavalle henkilölle tietojen korjaamista tai täydentämistä varten. Palauta hakemus valitsemalla Tallenna.

Tarvittaessa voit myös vaihtaa hakemuksen tyyppiä.

Esiahot

Klikkaa kuvaa suuremmaksi

Sisällytyshakemuksessa näet, mihin kohtaan HOPSilla opiskelija haluaisi opinnon sijoittaa.

Esiahot

Klikkaa kuvaa suuremmaksi

Hakemukseen tallentuu tieto opiskelijalle lähetetystä lisätietopyynnöstä ja lähettämästäsi viestistä. Tästä opiskelijan ohjeesta voit katsoa, miten opiskelija tekee pyydetyt muutokset hakemukseen ja palauttaa sen takaisin käsittelyyn.

Tarvittaessa voit myös jatkaa käsittelyä, jolloin lisätietopyyntö poistuu opiskelijalta.

Esiahot

Klikkaa kuvaa suuremmaksi

Kun opiskelija on täydentänyt tai korjannut hakemuksen tiedot, palautuu hakemus takaisin käsittelyyn opintosuunnittelijalle.

Opiskelijan vastaus tulee näkyviin, mikäli hän on kirjoittanut kommentin hakemuksen palautuksen yhteydessä.

Tarkasta hakemuksen tiedot. Jos tiedot ovat oikein, siirrä hakemus opinto-ohjaajalle valitsemalla ”Käsittelyketju/siirto toiselle”. Jos hakemuksessa on edelleen korjattavaa, palauta hakemus uudelleen opiskelijalle.

Esiahot

Klikkaa kuvaa suuremmaksi

Kun hakemus on valmis siirrettäväksi opinto-ohjaajalle päätöstä varten, valitse Käsittelyketju/siirto toiselle -välilehti. Valitse oikea henkilö ja kirjoita viesti uudelle käsittelijälle. Klikkaa Tallenna, jolloin hakemus siirtyy opinto-ohjaajalle.

Huomaa, että hakemusta ei voi lähettää ilman viestiä.

 


Takaisin Oppimis- ja ohjauspalvelut sivulle