Paperisen tutkintotodistuksen postittaminen ja kirjattu kirje

Tulostusprofiilien luominen koneelle 

 • Tämä tulee tehdä ennen kuin voit tulostaa postituskortteja kirjekuoriin ja tutkintotodistuksia
 • Katso erillinen ohje Lapin AMKin suunnittelijoiden Teamsistä. Ohje löytyy Postitusohjeet-kansiosta: Tulostusprofiilien luominen 

HUOM! Pyydä tarvittaessa apua IT-palveluista tulostusprofiilien luomiseen.

Tutkintotodistuksen tulostaminen ja lähettäminen 

 1. Kun tutkintotodistus on tarkastettu ja valmis, voit tulostaa sen. Ohje sähköisen tutkintotodistuksen luomiseen täällä. Todistuksen voi tulostaa hakemalla opiskelijan tiedot KKP-työpöydällä tai Opettajan työpöydällä ja valitsemalla Opiskelutiedot-välilehti -> Raportit (sieltä valitaan tutkintotodistus-atomi-v2) tai KKP-työpöydän ylävalikon Tutkintotodistukset-painikkeen kautta.
 2. Avaa tutkintotodistus Adobe Acrobatiin -> File, Print, Properties. Valitse vasemmanpuolimmainen välilehti (One Click Presents/Pika-asetukset). Valitse oikea tulostusprofiili tutkintotodistuksille (joka on luotu ennen tulostamista).
 3. Tulosta tutkintotodistus tutkintotodistuksiin tarkoitetulle paperille (vesileima paperissa).
 4. Käy tuloste läpi ja tarkista, että se on siisti. Laita todistus Lapin AMKin viralliseen todistuskansioon.
 5. Laita tutkintotodistuksen mukaan Lapin AMKin alumniesite ja AMK-tutkinnosta valmistuville esite YAMK-tutkinnon suorittamisesta (2 eri esitettä). HUOM! YAMK-tutkinnon suorittaneille tulee vain alumniesite.
 6. Laita paperit oikeaan kuoreen eli tarkista, että oikealle ihmiselle on lähdössä oikeat paperit.
 7. Mikäli opiskelija on valinnut toimitusmuodoksi postittamisen, postita tutkintotodistukset torstaina, jolloin ne lähtevät perjantain postiin.

Postituskortin tulostaminen 

 1. Luo tunnukset Postin palveluun
 2. Avaa postituspalvelu: https://www.posti.fi/fi/yrityksille/asiointikanavat
 3. Valitse Posti SmartShip ja kirjaudu sisään
 4. Valitse Lähetysasiakirjat
 5. Valitse oikea lähettäjä alasvetovalikosta (Opintotoimisto Jokiväylä, Lapin AMK Kosmos, Opintotoimisto ja  Lapin AMK Minerva Opintotoimisto.
 6. Valitse vastaanottajakentästä välilehti Uusi.
 7. Täytä kentiin nimi, osoite 1, postinumero (paikkakunta tulee automaattisesti numeron perusteella mikäli postinumero on suomalainen) ja matkapuhelinnumero. Halutessasi voit lisätä myös sähköpostiosoitteen.
 8. Valitse Palvelu-kohtaan Kirjattu kirje (järjestelmä muistaa tämän jatkossa). Klikkaa sitten Seuraava.
 9. Ruksita Lisäpalveluista kohta Sähköinen saapumisilmoitus (opiskelijan matkapuhelinnumero ja sähköposti tulevat näkyviin)
 10. Paino (kg) kohtaan kirjoita 0,160 (järjestelmä muistaa tämän jatkossa)
 11. Paina Tulosta PDF
 12. Avaa tulostus Adobe Acrobat -> File, Print, Properties. Valitse vasemmanpuolimmainen välilehti (One Click Presents/Pika-asetukset). Valitse oikea tulostusprofiili postituskortille (joka on luotu ennen tulostamista). Tulosta postituskortti sille tarkoitetulle postitustarralle.

Postituskortin tulostaminen ulkomaille 

 1. Toimii samoin kuin Suomeen lähtevän pakettikortin tulostus kohtaan 8 saakka. 
 2. Syötettäessä opiskelijan osoitetietoja Maa-kohtaan valitaan oikea maa. EU-maat toimivat ongelmitta eli homma jatkuu samoin kuin Suomeen lähettävien kohdalla, mutta tullitietoja kysytään EU:n ulkopuolelle lähteviin lähetyksiin.
 3. Laita ulkomaille menevien yhteystietoihin myös sähköpostiosoite puhelinnumeron lisäksi.  
 4. EU-maiden ulkopuolelle lähetettävistä kirjeistä valitaan Tullitiedot-kohdassa CN22. Klikkaa sen jälkeen painiketta “Lisätietoa tuontia/vientiä varten”.
 5. Täytä sen jälkeen lisätietoihin tiedot kuvassa näkyvien tietojen mukaisesti ja klikkaa Lisää. 
 6. Postitustarra

   Klikkaa kuvaa suuremmaksi
 7. Klikkaa sitten vielä OK ja pääset sitten jatkamaan tietojen täyttämistä ja tulostamista normaalisti edellisen ohjeen kohdasta 10 eteenpäin.

 


Takaisin Oppimis- ja ohjauspalveluiden – sivulle