Opintojen korvaaminen aiemmin hankitulla osaamisella

Tämän hakemuksen ohje kertoo, miten täytät korvaavuushakemuksen silloin, kun haet aikaisemmin suorittamallasi osaamisella korvattavaksi HOPSissasi olevaa opintokokonaisuutta ja/tai opintojaksoja.

Täytä hakemus huolellisesti ja kiinnitä huomiota oikeinkirjoitukseen. Kaikki tiedot, jotka lisäät hakemukselle, tulevat näkyville suorituksiisi kirjoittamassasi muodossa.

Hakemuksen aloittaminen

Klikkaa kuvaa suuremmaksi

Aloita uusi hakemus painamalla ”Minun opintoni” –valikon alta Hyväksiluku (AHOT).

Hakemuksen aloittaminen

Klikkaa kuvaa suuremmaksi

Avautuvassa näkymässä näet kaikki tekemäsi hakemukset, tekemiesi hakemuksien tilan ja hakemuksiin liittämäsi liitteet. Aloita uusi hakemus valitsemalla ”Uusi hakemus”.

Ohjauskeskustelu

Klikkaa kuvaa suuremmaksi

Järjestelmä hakee automaattisesti opiskeluoikeutesi perustiedot. Ennen hakemuksen tekemistä, kannattaa keskustella hyväksiluvuista opinto-ohjaajan kanssa. Jos olet käynyt ohjauskeskustelun, merkitse hakemukseen keskustelun päivämäärä ja henkilö, jonka kanssa olet ohjauskeskustelun käynyt. Mikäli et ole käynyt ohjauskeskustelua, jätä nämä tiedot avoimeksi. Klikkaa lopuksi ”Tallenna luonnos ja aloita hakemuksen täyttäminen”.

Hakemuksen luonnostila

Klikkaa kuvaa suuremmaksi

Hakemus on luonnostilassa niin kauan, kunnes lähetät sen alasi opintosuunnittelijalle. Voit muokata hakemuksen ohjauskeskustelutietoja tai lisätietoja kuvassa näkyvien painikkeiden kautta. Hakemuksen yläosassa näet, missä vaiheessa hakemuksesi täyttäminen on.

Suorituspaikan lisääminen

Klikkaa kuvaa suuremmaksi

Aloita hakemuksen täydentäminen lisäämällä suorituspaikka. Voit halutessasi lisätä useita suorituspaikkoja, mutta lisää yksi suorituspaikka kerrallaan.

Tässä vaiheessa lisätään myös tarvittavat liitteet, esim. työtodistus. Vaikka hakisitkin useampia hyväksilukuja kerralla, riittää, että lisäät suorituspaikan ja liitteet kertaalleen.

Suorituspaikan lisääminen

Klikkaa kuvaa suuremmaksi

1. Valitse suorituspaikan tyyppi

2. Valitse suorituspaikka pudotusvalikosta tai lisää tiedot itse, mikäli suorituspaikkaa ei löydy listasta (FI ja ENG, huomioi käännöksessä isot alkukirjaimet).

3. Lisää Työnimike / muu –kohtaan oikeat tiedot, mikäli suorituspaikan tyypiksi on valittu Työkokemus tai Muu.

HUOM! Mikäli haet korvaavuutta esim. työkokemuksella, kiinnitä tässä vaiheessa erityisesti huomioita työnimikkeen oikeinkirjoitukseen sekä kirjoitusasuun. Katso myös, että se täsmää työtodistuksessa mainittuun työnimikkeeseen.

4. Kuvaa osaamistasi

5. Lisää tarvittavat liitteet ja paina Tallenna.

Osaamisen lisääminen

Klikkaa kuvaa suuremmaksi

Suorituspaikan lisäämisen jälkeen voit lisätä hakemukselle aikaisemmin suorittamasi osaamisen tiedot ja valita, mihin opintoon tai opintokokonaisuuteen haet korvaavuutta. Valitse ensin Lisää aiemmin hankittu muu osaaminen.

Osaamisen lisääminen

Klikkaa kuvaa suuremmaksi

Aloita valitsemalla haettavan hyväksilukemisen tyypiksi korvaaminen sekä valitse hakemuksellesi käsittelijä. HUOM! Valitse aina ensin hakemuksen käsittelijäksi koulutuksesi opintosuunnittelija. Voit tarvittaessa tarkastaa oikean henkilön tiedot täältä.

Valitse sitten Lisää osaaminen.

Osaamisen lisääminen

Klikkaa kuvaa suuremmaksi

Lisää hakemukseen aiemmin suoritetun osaamisen alkuperäiset tiedot:

  • Arviointi (ei pakollinen)
  • Suorituspaikka (FI ja ENG, huomioi käännöksessä isot alkukirjaimet)
  • Suorituspäivämäärä
  • Perustelut

Paina lopuksi Lisää.

Osaamisella korvaaminen

Klikkaa kuvaa suuremmaksi

Valitse sitten HOPSiltasi opinto/opinnot, jota haet korvattavaksi aikaisemmin suorittamallasi osaamisella. Klikkaa opintoa/opintokokonaisuutta nuolipainikkeen kohdalta, jolloin se siirtyy hakemuksen oikeassa laidassa kohtaan Hakemukseen valitut opinnot.

Jos sinun täytyy palata muokkaamaan aiemmin suorittamasi osaamisen tietoja ennen tallentamista, voit tehdä niin Kynä-ikonin kautta.

Kun olet täyttänyt tarvittavat tiedot ja valinnut korvattavan opinnon/opinnot, valitse Tallenna.

Koontinäkymä

Klikkaa kuvaa suuremmaksi

Tallentamasi hakemus, näkyy koko hakemuksen koontinäkymässä. Mikäli haet useampaa korvaavuutta kerralla, valitse uudelleen Lisää aiemmin hankittu muu osaaminen tai Muualla suoritettu opinto sen mukaan, haetko korvaavuutta osaamisella tai opinnolla.

Hakemuksen lähetys

Klikkaa kuvaa suuremmaksi

Kun hakemus on valmis, muista vielä lähettää se käsittelyyn.

 

Takaisin Opiskelijalle-sivulle