Yhden opintojakson korvaaminen useammalla opintojaksolla

Tämän hakemuksen ohje kertoo, miten täytät korvaavuushakemuksen silloin, kun haet useammalla aikaisemmin suorittamallasi opinnolla korvattavaksi yhtä HOPSissasi olevaa opintoa.

Täytä hakemus huolellisesti ja kiinnitä huomiota oikeinkirjoitukseen. Kaikki tiedot, jotka lisäät hakemukselle, tulevat näkyville suorituksiisi kirjoittamassasi muodossa.

Hakemuksen aloittaminen

Klikkaa kuvaa suuremmaksi

Aloita uusi hakemus valitsemalla ”Minun opintoni” –valikon alta Hyväksiluku (AHOT).

Hakemuksen aloittaminen

Klikkaa kuvaa suuremmaksi

Avautuvassa näkymässä näet kaikki tekemäsi hakemukset, tekemiesi hakemuksien tilan ja hakemuksiin liittämäsi liitteet. Aloita uusi hakemus valitsemalla ”Uusi hakemus”.

Ohjauskeskustelu

Klikkaa kuvaa suuremmaksi

Järjestelmä hakee automaattisesti opiskeluoikeutesi perustiedot. Ennen hakemuksen tekemistä, kannattaa keskustella hyväksiluvuista opinto-ohjaajan kanssa. Jos olet käynyt ohjauskeskustelun, merkitse hakemukseen keskustelun päivämäärä ja henkilö, jonka kanssa olet ohjauskeskustelun käynyt. Mikäli et ole käynyt ohjauskeskustelua, jätä nämä tiedot avoimeksi. Klikkaa lopuksi ”Tallenna luonnos ja aloita hakemuksen täyttäminen”.

Hakemuksen luonnostila

Klikkaa kuvaa suuremmaksi

Hakemus on luonnostilassa niin kauan, kunnes lähetät sen alasi opintosuunnittelijalle. Voit muokata hakemuksen ohjauskeskustelutietoja tai lisätietoja kuvassa näkyvien painikkeiden kautta. Hakemuksen yläosassa näet, missä vaiheessa hakemuksesi täyttäminen on.

Suorituspaikan lisääminen

Klikkaa kuvaa suuremmaksi

Aloita hakemuksen täydentäminen lisäämällä suorituspaikka. Voit halutessasi lisätä useita suorituspaikkoja, mutta lisää yksi suorituspaikka kerrallaan.

Tässä vaiheessa lisätään myös tarvittavat liitteet, esim. opintosuoritusote tai tutkintotodistus. Vaikka hakisitkin useampia hyväksilukuja kerralla, riittää, että lisäät suorituspaikan ja liitteet kertaalleen.

Suorituspaikan lisääminen

Klikkaa kuvaa suuremmaksi

1. Valitse suorituspaikan tyyppi.

2. Valitse suorituspaikka pudotusvalikosta tai lisää tiedot itse, mikäli suorituspaikkaa ei    löydy listasta.

3. Kuvaa opintojasi ja osaamistasi.

4. Lisää tarvittavat liitteet ja paina Tallenna.

Aiemmin suoritettujen opintojen tietojen lisääminen

Klikkaa kuvaa suuremmaksi

Suorituspaikan lisäämisen jälkeen voit lisätä hakemukselle aikaisemmin suorittamiesi opintojen tietoja ja valita, mihin opintoon haet korvaavuutta. Valitse ensin Muualla suoritettu opinto.

Aiemmin suoritettujen opintojen tietojen lisääminen

Klikkaa kuvaa suuremmaksi

Aloita valitsemalla haettavan hyväksilukemisen tyypiksi korvaaminen sekä valitse hakemuksellesi käsittelijä. HUOM! Valitse aina ensin hakemuksen käsittelijäksi koulutuksesi opintosuunnittelija. Voit tarvittaessa tarkastaa oikean henkilön tiedot täältä.

Valitse sitten Lisää opinto.

Voit myös tuoda suorittamiesi opintojen tietoja hakemukselle Emrex-palvelun kautta. Ohje Emrexin käyttöön löytyy täältä.

Aikaisemmin suoritetun opinnon lisääminen

Klikkaa kuvaa suuremmaksi

Lisää hakemukseen aiemmin suoritetun opinnon alkuperäiset tiedot:

  • Tunnus (ei pakollinen)
  • Nimi (FI, ENG)
  • Laajuus ja laajuuden tyyppi
  • Opetuksen kieli
  • Arviointi
  • Suorituspaikka
  • Suorituspäivämäärä
  • Perustelut

Kiinnitä tässä vaiheessa erityisesti huomioita opinnon nimen oikeinkirjoitukseen sekä kirjoitusasuun. Myös virallinen englanninkielinen käännös tarvitaan. Mikäli virallista käännöstä ei ole tarjolla, kirjoita nimi uudelleen suomeksi myös ”Englanniksi”-kohtaan.

HUOM! Jos suorittamasi opinnon alkuperäinen nimi on jollain muulla kielellä kuin suomeksi, ei nimeä käännetä Suomeksi” -kenttään suomeksi. Kirjoita tällöin nimi kyseiseen kenttään siten, kuin se lukee aikaisemmin suorittamastasi opinnosta saamassasi todistuksessa, esim. englanniksi.

Tähän kirjoittamasi tiedot tulevat näkyville opintosuoritusotteellesi/tutkintotodistuksellesi siinä muodossa, kuin ne tähän kirjoitat.

Paina lopuksi Lisää.

Aikaisemmin suoritetun opinnon lisääminen

Klikkaa kuvaa suuremmaksi

HUOM! Kun haet korvaavuutta useammalla aikaisemmin suorittamallasi opinnolla, lisää kaikkien aiemmin suoritettujen opintojen tiedot yksitellen tässä kohtaa Lisää opinto -painikkeen kautta.

Esimerkki: Olet suorittanut toisessa korkeakoulussa kaksi ruotsin opintojaksoa, joista toinen on laajuudeltaan 3 op ja toinen 2 op. Nämä yhdessä korvaavat HOPSiltasi ruotsin opintojakson 5 op. Tällöin kumpikin opinto on lisättävä hakemukselle korvaavuuden perusteeksi Lisää opinto –toiminnon kautta.

HUOM! Aikaisemmin suorittamiesi opintojen tulee siis olla yhteensä laajuudeltaan vähintään saman verran, kuin korvattavaksi valitun opinnon laajuus.

Useampi opinto korvaavuuden perusteena

Klikkaa kuvaa suuremmaksi

Valitse sitten HOPSiltasi se opinto, jota haet korvattavaksi aikaisemmin suorittamillasi opinnoilla. Klikkaa opintoa nuolipainikkeen kohdalta, jolloin se siirtyy hakemuksen oikeassa laidassa kohtaan Hakemukseen valitut opinnot. 

Jos sinun täytyy palata muokkaamaan aiemmin suorittamasi opinnon tietoja ennen tallentamista, voit tehdä niin Kynä-ikonin kautta.

Kun olet täyttänyt tarvittavat tiedot ja valinnut korvattavan opinnon, valitse Tallenna.

Hakemuksen koontinäkymä

Klikkaa kuvaa suuremmaksi

Tallentamasi hakemus, näkyy koko hakemuksen koontinäkymässä. Mikäli haet useampaa korvaavuutta kerralla, valitse uudelleen Muualla suoritettu opinto.

Hakemuksen lähetys

Klikkaa kuvaa suuremmaksi

Kun hakemus on valmis, muista vielä lähettää se käsittelyyn.

 

Takaisin Opiskelijalle-sivulle